• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παναγία των Παρισίων: Ποιο σενάριο εξετάζουν οι Αρχές- Τι βλέπουν πίσω από τη φωτιά

Παναγία των Παρισίων: Ποιο σενάριο εξετάζουν οι Αρχές- Τι βλέπουν πίσω από τη φωτιά

Βραχυκύλωμα ενδέχεται να βρίσκεται πίσω από τη φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στην Παναγία των Παρισίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει ο γαλλικός Τύπος.


Την πιθανότητα ενός βραχυκυκλώματος διερευνούν οι Αρχές, αναζητώντας τα αίτια πίσω από τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων.

«Ίσως υπήρξε βραχυκύκλωμα. Οι ερευνητές εγείρουν ερωτήματα γύρω από τους ανυψωτικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιήθηκαν στις εργασίες επισκευών», είπε μια πηγή, όπως ανέφερε η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

Ο εισαγγελέας του Παρισιού είχε δηλώσει, άλλωστε, χθες αναφερόμενος στα αίτια της φωτιάς, ότι το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για ατύχημα, καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν ενδείξεις για εσκεμμένη ενέργεια.

Πάντως, η κατασκευαστική εταιρεία Europe Echafaudage, η οποία έλαβε μέρος στα έργα που πραγματοποιούνταν στον καθεδρικό, ανέφερε ότι ακολούθησε όλους τους κανόνες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος για τον καθεδρικό δήλωνε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν πρέπει να υπήρχαν εργάτες στον χώρο όταν ξέσπασε, καθώς οι εργασίες φέρεται να σταμάτησαν στο διάστημα 17:00-17:30 (ώρα Γαλλίας).

Σημειώνεται ότι όπως έχει γίνει γνωστό, ο συναγερμός πυρασφάλειας στον ναό χρειάστηκε να χτυπήσει δύο φορές, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η ύπαρξη της φωτιάς.

Στις 18:20 (ώρα Γαλλίας) φέρεται να σήμανε ο πρώτος συναγερμός, ενώ ακολούθησε και δεύτερος συνεγαρμός στις 18:43.


Η φωτιά ξέσπασε στον εμβληματικό ναό των 850 ετών το απόγευμα της Δευτέρας, ξεκινώντας από την οροφή, μέρος της οποίας κατέρρευσε, όπως και το βέλος.

Έχει ήδη ξεκινήσει η συγκέντρωση κεφαλαίων για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί η Παναγία των Παρισίων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια της φωτιάς, όπου σύμφωνα με πληροφορίες λαμβάνουν μέρος περίπου 40 εμπειρογνώμονες.

(πηγή: sputniknews.gr)