Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο πρόεδρος Αμπάς συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του στις εκλογές, του ευχήθηκε επιτυχία και είπε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί μαζί του “για την επίτευξη μιας δίκαιης και συνολικής ειρήνης βασισμένης στη διεθνή νομιμότητα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.
Από την πλευρά του, ο Τραμπ, ο οποίος θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου, υπογράμμισε ότι “θα εργαστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος” και ότι είναι “έτοιμος να συνεργαστεί με τον πρόεδρο Αμπάς και τις ενδιαφερόμενες πλευρές στην περιοχή και στον κόσμο για την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή”, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Το Ισραήλ, του οποίου οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο ακλόνητος σύμμαχος, διεξάγει πόλεμο κατά της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023 και κατά της Χεζμπολάχ του Λιβάνου στα βόρεια σύνορά του. Και οι δύο οργανώσεις υποστηρίζονται από το Ιράν.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Είναι παράλογο»: Πολιτικός ξεσπά για την κατάντια της Ευρώπης σε όλα τα επίπεδα
- «Δεν ήθελαν να ακούσουν»! Σημαντικά λόγια σε σχέση με το ποιοι ευθύνονται για την σύγκρουση στην Ουκρανία
- Στη φυλακή o ιερέας YouTuber και άλλα τρία μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και μεταναστών
- Το «σκοτεινό» σχέδιο εναντίον της Ρωσίας απέτυχε
- Συνελήφθη 19χρονος για revenge porn σε βάρος ανήλικης – Την απειλούσε ότι θα δημοσίευε προσωπικά της βίντεο
- Αλευροσκώληκες, έντομα, γρύλοι: Προωθούν τα έντομα για τροφή των αστροναυτών και στο διάστημα
- Πάνω από 100.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
- Ο Αμπάς υπόσχεται “μεταρρυθμίσεις” στην Παλαιστινιακή Αρχή και ταχεία διεξαγωγή εκλογών
- Ελβετία: Πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια για ένα μπλε διαμάντι σε δημοπρασία του Christie’s
- Δύσκολα τα πράγματα για τον Ζελένσκι! Θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτή την κρίση;









