• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Παγκόσμιος πόλεμος» στους δρόμους – Δεν θα «ξεφύγει» ούτε η Ελλάδα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

«Παγκόσμιος πόλεμος» στους δρόμους – Δεν θα «ξεφύγει» ούτε η Ελλάδα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ήδη σε όλη την Ευρώπη οργανώνονται

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Η οδυνηρή ήττα στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές στη Θουριγγία κλονίζει συθέμελα το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της αριστερόστροφης καγκελαρίου Μέρκελ, αλλά δείχνει και τις αλλαγές που συμβαίνουν τώρα στην Γερμανία και όχι μόνο.

Στο κρατίδιο των 2,1 εκατομμυρίων κατοίκων οι συντηρητικοί απώλεσαν σχεδόν το ένα τρίτο της εκλογικής τους επιρροής, μη όντας πλέον το ισχυρότερο κόμμα εκεί.

Η διεθνιστική και φιλομεταναστευτική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ έχει «ξενίσει» τους δεξιούς ψηφοφόρους, οι οποίοι στρέφονται στο νέο δεξιό κόμα «Εναλλακτική για την Γερμανία – AfD».

Μάλιστα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, τοπικά στελέχη της CDU στη Θουριγγία στρέφουν το βλέμμα τους όλο και περισσότερο προς το (AfD), που με κεντρικό υποψήφιο τον ακραιφνή εθνικοφιλελεύθερο δεξιό Χέκε κατάφερε να αναδειχθεί δεύτερη δύναμη στο κρατίδιο.

Υπάρχουν όμως και στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών που δεν επιθυμούν αυτή την συνεργασία.

Όπως και να έχουν τα πράγματα η Εθνική Δεξιά ενδυναμώνεται στην Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Όχι μόνο στην πολιτική, αλλά και στο πεζοδρόμιο, εκεί που το προβάδισμα πάντα είχε η Αριστερά.

Ειδικότερα στην Γερμανία έχουν ισχυροποιηθεί οι «δεξιοί πολιτοφύλακες», οι οποίοι έχουν προβεί στην δημιουργία «ζωνών ασφαλείας για πολίτες», όντες, όπως ισχυρίζονται, «τα αυτιά και τα μάτια της αστυνομίας».

«Σχεδόν παντού στη Γερμανία υπάρχουν πολιτοφυλακές», παραδέχεται το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών σε επερώτηση του αριστερού κόμματος «Die Linke», όπως αναμεταδίδει η DW.

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

To ομοσπονδιακό υπουργείο μάλιστα προειδοποιεί ότι «μέσα στις ομάδες αυτές ενδέχεται να υπάρχουν ακροδεξιά στοιχεία».

Οι δεξιές πολιτοφυλακές προωθούν την δημιουργία «ζωνών προστασίας», στις οποίες «οι Γερμανοί να είναι ασφαλείς».

Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν σε όλη την Ευρώπη, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, το οποίο όμως να έχετε κατά νου πως προέρχεται από αριστερούς δημοσιογράφους και χαρακτηρίζει όλους τους δεξιούς αντιδρώντες ως «ναζί»:

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov από το 2016 δείχνει ότι το 29% των ερωτηθέντων θα μπορούσε να φανταστεί να συμμετάσχει σε πολιτοφυλακή προσφεύγοντας στην βία για την υπεράσπιση των συμφερόντων του σε περίπτωση που το κράτος δεν το πράττει.

Ενδεχόμενα τα νούμερα να είναι μεγαλύτερα. Η στήριξη στις εν λόγω πολιτοφυλακές είναι μεγάλη, ειδικά μετά τα έκτροπα της Πρωτοχρονιάς του 2016 στη Κολωνία, όπου μέσα και γύρω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό δεκάδες Γερμανίδες παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από ομάδες παράνομων μεταναστών.

Ο υπουργός Εσωτερικών της «Bundesrepublik», Χέρμπερτ Ρόιλ, δηλώνει ότι «o δεξιός εξτρεμισμός είναι από κοινού με τον ισλαμισμό, ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην Γερμανία».

Στις μέρες που έρχονται, οι συγκρούσεις στους δρόμους θα αυξηθούν. Δεξιοί πολιτοφύλακες, αριστεριστές κουκουλοφόροι, αστυνομικοί, παράνομοι μετανάστες θα συνθέσουν ένα «μωσαϊκό συγκρούσεων» στους δρόμους των πόλεων της Ευρώπης και προφανώς και της Ελλάδας.

Ένα παγκόσμιος (λόγω των ντόπιων αλλά και των πολλών εθνικοτήτων που έχουν παρεισφρήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη) πόλεμος είναι ante portas.

ΦΩΤΟ

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •