«Παγκόσμιες εξεγέρσεις» στην «γειτονιά» της Ελλάδας; Πόσο πιθανό είναι ένα τέτοιο σενάριο;

Σχεδόν το 40% των χωρών του πλανήτη,

θα βιώσουν κοινωνική αναταραχή μέσα στη χρονιά που διανύουμε, όπως αναφέρει έρευνα που δημοσιεύει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Η τάση αυτή διαμορφώνεται με βάση τα πορίσματα έρευνας που δείχνουν ότι το 2019 καταγράφηκε σημαντική αύξηση των διαδηλώσεων και των κοινωνικών εκρήξεων στο ένα τέταρτο των χωρών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής συμβουλευτικής εταιρείας «Verisk Maplecroft, από τις 195 χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων του Βατικανού και των παλαιστινιακών εδαφών , στις 47 σημειώθηκε άνοδος των κοινωνικών αναταραχών.

Όμως, για το 2020, ο αριθμός αυτός αναμένεται να εκτοξευτεί στις 75.

Αυτό σημαίνει ότι, στο 40% του κόσμου θα ξεσπάσουν αναταραχές και διαμαρτυρίες.

Τους τελευταίους μήνες, σε δύο χώρες, το Χονγκ Κονγκ και τη Χιλή- σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση αναταραχών.

Άλλες περιοχές που θεωρούνται εστίες κοινωνικής ανάφλεξης είναι η Νιγηρία, το Λίβανο και η Βολιβία.

Στη λίστα των χωρών που συγκαταλέγονται στην κατηγορία «ακραίου κινδύνου» περιλαμβάνουν την Αιθιοπία, την Ινδία, το Πακιστάν και τη Ζιμπάμπουε.

Εντός της χρονιάς, όπως επισημαίνει η βρετανική μελέτη, χώρες όπως η Ουκρανία και το Τατζικιστάν αναμένεται να βιώσουν την μεγαλύτερη άνοδο των κοινωνικών αναταραχών.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες χώρες που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των πολιτών αναλυτών λόγω του κοινωνικού αναβρασμού όπως, Ρωσία, Κίνα, Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Ταιλάνδη και η Βραζιλία.

(Με πληροφορίες από protothema – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί