Ουκρανικό: Πράσινο φως για την αύξηση παραγωγής πυρομαχικών στην Ε.Ε.

Ένα ακόμα βήμα προς στην στρατιωτικοποίηση των διαλυμένων οικονομικών της Ευρώπης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε χθες Πέμπτη σε ψηφοφορία του υπέρ της αύξησης της παραγωγής πυρομαχικών, κυρίως οβίδων για το πυροβολικό και πυραύλων, εν μέσω του πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία, αναφέρει δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνεδρίαση της ολομέλειας.

Τα μέλη του ΕΚ ενέκριναν έτσι σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση της παραγωγής πυρομαχικών που πρόκειται να διατεθούν στην Ουκρανία και την αναπλήρωση των αποθεμάτων των ενόπλων δυνάμεων των ευρωπαϊκών χωρών.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να διαπραγματευθεί με τις κυβερνήσεις την τελική μορφή των μέτρων. Με βάση το προσχέδιο, οι παραγωγικές δυνατότητες της ΕΕ θα αυξηθούν με στοχευμένα μέτρα, που συμπεριλαμβάνουν χρηματοδοτήσεις μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.

Θυμίζουμε πως με 518 ψήφους υπέρ, 59 ψήφους κατά και 31 αποχές οι ευρωβουλευτές είχαν συμφωνήσει στην ταχεία εξέταση της νομοθετικής πρότασης σχετικά με τον νόμο για την υποστήριξη της παραγωγής πυρομαχικών (Act in Support of Ammunition Production – ASAP), που κατατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 3 Μαΐου.

Η νομοθετική πρόταση της Επιτροπής προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της ΕΕ σε ένα εκατομμύριο οβίδες ετησίως.

(φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί