Ουκρανική αντεπίθεση: Το Κίεβο προειδοποιεί για τις «υπερβολικές προσδοκίες»

Ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ προειδοποίησε χθες Πέμπτη εναντίον της καλλιέργειας υπερβολικών προσδοκιών ενόψει της προβλεπόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

«Οι ελπίδες είναι ασφαλώς υπερβολικές, όλοι ανυπομονούν για την επόμενη νίκη», είπε ο 56χρονος υπουργός στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων RBC.

Ο κ. Ρέζνικοφ υπενθύμισε πως όταν εισέβαλε ο ρωσικός στρατός στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2022 εκφράζονταν απλά ελπίδες πως η Ουκρανία θα κατάφερνε να επιβιώσει κατά κάποιο τρόπο.

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε εξάλλου χθες πως μέλη και εταίροι της στρατιωτικής συμμαχίας έχουν παραδώσει πλέον στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις 230 άρματα μάχης, πάνω από 1.330 τεθωρακισμένα οχήματα και «μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών» τους τελευταίους μήνες.

«Πάνω από το 98% των οχημάτων μάχης που υποσχεθήκαμε στην Ουκρανία πλέον παραδόθηκε», είπε ο Νορβηγός σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, έχοντας πλάι του τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, τον Ξαβιέ Μπετέλ.

«Συνολικά, εκπαιδεύσαμε και εξοπλίσαμε πάνω από εννιά νέες ουκρανικές μηχανοκίνητες ταξιαρχίες», πρόσθεσε.

Κάθε νατοϊκή ταξιαρχία αποτελείται από αρκετές χιλιάδες στρατιώτες.

Η υποστήριξη της συμμαχίας έφερε «την Ουκρανία σε ισχυρή θέση για να συνεχίσει να ανακτά κατεχόμενα εδάφη», συμπλήρωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί