Ουκρανικές αρχές: Η παροχή ηλεκτρισμού είναι σε “κρίσιμο” επίπεδο στο Κίεβο

H παροχή ηλεκτρισμού στην περιοχή του Κιέβου είναι σε ένα "κρίσιμο" επίπεδο σήμερα, με τον εφοδιασμό να είναι κάτω από το 50% των αναγκών της πρωτεύουσας σε ενέργεια μετά τις ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), δήλωσαν περιφερειακοί αξιωματούχοι.

Ο περιφερειάρχης Ολεκσίι Κουλέμπα δήλωσε πως το 80% της περιοχής είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για δεύτερη μέρα μετά τα πλήγματα από ρωσικά drones στις ενεργειακές υποδομές χθες, Δευτέρα, στην πιο πρόσφατη μιας σειράς επιθέσεων σε εγκαταστάσεις ενέργειας από τον Οκτώβριο.

“Η κατάσταση με την παροχή ηλεκτρισμού παραμένει κρίσιμη”, δήλωσε ο Κουλέμπα στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. “Θέλω να τονίσω πως με κάθε βομβαρδισμό από τον εχθρό, η πολυπλοκότητα και η διάρκεια των επισκευών αυξάνεται.”

Η εταιρεία Ukrenergo, ο εθνικός διαχειριστής του δικτύου ηλεκτροδότησης, δήλωσε ότι μπορεί να παρέχει λιγότερο από το μισό της απαιτούμενης κατανάλωσης στην πρωτεύουσα Κίεβο. Η λειτουργία του μετρό της πρωτεύουσας σταμάτησε για λίγο στη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής επειδή η παροχή ηλεκτρισμού ήταν ασταθής.

“Ο εφοδιασμός κρίσιμων υποδομών είναι προτεραιότητα. Αναμένουμε πως σήμερα θα μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε εξοπλισμό ώστε να καταστεί δυνατό να αυξηθεί η ασφάλεια των προμηθειών, να μειωθεί το έλλειμμα ισχύος και να συνδέσουμε περισσότερους καταναλωτές”, ανέφερε η Ukrenergo.

Χωρίς ηλεκτρισμό, η παροχή νερού, η θέρμανση και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επηρεάζονται συνήθως. Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε πως η πόλη κατάφερε να αποκαταστήσει την παροχή νερού σε ορισμένους καταναλωτές.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν πως περίπου το 50% των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί αφότου η Ρωσία ενέτεινε τις επιθέσεις της σε ενεργειακές εγκαταστάσεις τον Οκτώβριο. Η θερμοκρασία στη διάρκεια της ημέρας στο Κίεβο και στην περιοχή αυτή την εποχή του χρόνου είναι κάτω από το μηδέν.

(ΑΠΕΜΠΕ – pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί