Ό,τι ΔΕΝ έκανε η Ελλάδα το 2010!!! Ποιά χώρα απορρίπτει το ΔΝΤ για τους BRICS;

«Παγωμάρα» στους διεθνιστές.

Η Τυνησία εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στην ομάδα BRICS εν μέσω διαπραγματεύσεων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε στο Sputnik ο εκπρόσωπος του Κινήματος της 25ης Ιουλίου, Μαχμούντ Μπεν Μαμπρούκ.


Έχω πληροφορίες ότι η Τύνιδα εξετάζει σοβαρά το θέμα της ένταξης στην ομάδα BRICS. Αυτό εξετάζεται μαζί με άλλες πιθανότητες και αυτό δεν αποκλείεται“, δήλωσε ο Μαχμούντ Μπεν Μαμπρούκ, επικαλούμενος ενημερωμένες πηγές στην κυβέρνηση της Τυνησίας.


Ο πρόεδρος της Τυνησίας Kais Saied δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι δεν θα δεχτεί «υπαγορεύσεις» από το ΔΝΤ και προειδοποίησε ότι οι περικοπές των επιδοτήσεων είναι απαράδεκτες και θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση του πληθυσμού της Τυνησίας και πιθανή αναταραχή στη χώρα.

Ό,τι ακριβώς δηλαδή συνέβη και στη χώρα μας, που το 2010 είχε απορρίψει την «ευκαιρία» της Ρωσίας και έπεσε για τα καλά στην «αγκαλιά» των διεθνιστών!

Ο Σάιεντ είπε τότε ότι δεν θα δεχόταν τους όρους του δανείου του ΔΝΤ επειδή απαιτούσε περικοπές στις επιδοτήσεις τροφίμων και ενέργειας.

Τόνισε ότι το 1983, θανατηφόρες ταραχές εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη την Τυνησία, αφού η κυβέρνηση αύξησε την τιμή του ψωμιού. «Η δημόσια ειρήνη δεν είναι παιχνίδι», πρόσθεσε.

Μπροστά στο παραπάνω δίλημμα της ηγεσίας της αφρικανικής χώρας, η Ε.Ε. άρχισε ήδη τις…έμμεσες απειλές:

Εάν η Τυνησία καταρρεύσει, αυτό κινδυνεύει να προκαλέσει μεταναστευτικές ροές προς την ΕΕ και να προκαλέσει αστάθεια στην περιοχή. Eίναι πολύ επικίνδυνη κατάσταση”.

(φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί