• Αρχική
  • Άρθρα
  • Όταν ο «εθνικός λοιμωξιολόγος» των ΗΠΑ, Δρ.Φάουτσι, ήρθε σε δύσκολη θέση (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ο «εθνικός λοιμωξιολόγος» των ΗΠΑ, Δρ.Φάουτσι, ήρθε σε δύσκολη θέση (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν τον «στρίμωξε» σχετικά με τις μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ ένας πολιτικός σύμμαχος του Τραμπ.

Ο «εθνικός λοιμωξιολόγος» των ΗΠΑ δρ Άντονι Φάουτσι…αντιστάθηκε χθες Παρασκευή στις προσπάθειες ενός ένθερμου υποστηρικτή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μετατρέψει την κατάθεσή του για τον έλεγχο της πανδημίας του κορωνοϊού σε κριτική για τις «διαδηλώσεις» που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ.

Στην κατάθεσή του ενώπιον υποεπιτροπής του Κογκρέσου για τον κορωνοϊό ο Φάουτσι συγκρούστηκε με τον Ρεπουμπλικάνο Τζιμ Τζόρνταν όταν αυτός τον ρώτησε αν εκτιμά πως πρέπει να περιοριστούν ή να απαγορευθούν οι διαδηλώσεις προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία στις ΗΠΑ.

Όταν ο λοιμωξιολόγος απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει συστάσεις για τις διαδηλώσεις, ο Τζόρνταν του απάντησε:

“Κάνετε κάθε είδους συστάσεις. Κάνετε συστάσεις για τα ραντεβού, για το μπέιζμπολ και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς”.

“Δεν θα εκφράσω γνώμη για τον περιορισμό οποιουδήποτε πράγματος”, τόνισε ο Φάουτσι.

“Απλώς σας ενημερώνω ποιος είναι ο κίνδυνος και μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για αυτό. Θα πρέπει να αποφεύγετε τα μεγάλα πλήθη, όπου και να είναι αυτά”, πρόσθεσε.

Εμβόλια

Εξάλλου ο δρ Φάουτσι εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της covid-19 που αναπτύσσουν αυτή την περίοδο η Κίνα και η Ρωσία.

“Ελπίζω πραγματικά οι Κινέζοι και οι Ρώσοι να ελέγξουν τα εμβόλιά τους προτού τα χορηγήσουν σε οποιονδήποτε”, δήλωσε.

“Το να λέει κάποιος ότι διαθέτει ένα εμβόλιο έτοιμο για διανομή πριν καν να το έχει ελέγξει είναι, κατά τη γνώμη μου, προβληματικό για να μην πω κάτι περισσότερο”, εκτίμησε ο διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, ο οποίος επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ δεν θα χρειαστεί να εξαρτηθούν από άλλες χώρες για εμβόλια.