Ο «εθνικός λοιμωξιολόγος» των ΗΠΑ δρ Άντονι Φάουτσι…αντιστάθηκε χθες Παρασκευή στις προσπάθειες ενός ένθερμου υποστηρικτή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μετατρέψει την κατάθεσή του για τον έλεγχο της πανδημίας του κορωνοϊού σε κριτική για τις «διαδηλώσεις» που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ.
Στην κατάθεσή του ενώπιον υποεπιτροπής του Κογκρέσου για τον κορωνοϊό ο Φάουτσι συγκρούστηκε με τον Ρεπουμπλικάνο Τζιμ Τζόρνταν όταν αυτός τον ρώτησε αν εκτιμά πως πρέπει να περιοριστούν ή να απαγορευθούν οι διαδηλώσεις προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία στις ΗΠΑ.
Όταν ο λοιμωξιολόγος απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει συστάσεις για τις διαδηλώσεις, ο Τζόρνταν του απάντησε:
“Κάνετε κάθε είδους συστάσεις. Κάνετε συστάσεις για τα ραντεβού, για το μπέιζμπολ και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς”.
“Δεν θα εκφράσω γνώμη για τον περιορισμό οποιουδήποτε πράγματος”, τόνισε ο Φάουτσι.
“Απλώς σας ενημερώνω ποιος είναι ο κίνδυνος και μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για αυτό. Θα πρέπει να αποφεύγετε τα μεγάλα πλήθη, όπου και να είναι αυτά”, πρόσθεσε.
Εμβόλια
Εξάλλου ο δρ Φάουτσι εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της covid-19 που αναπτύσσουν αυτή την περίοδο η Κίνα και η Ρωσία.
“Ελπίζω πραγματικά οι Κινέζοι και οι Ρώσοι να ελέγξουν τα εμβόλιά τους προτού τα χορηγήσουν σε οποιονδήποτε”, δήλωσε.
“Το να λέει κάποιος ότι διαθέτει ένα εμβόλιο έτοιμο για διανομή πριν καν να το έχει ελέγξει είναι, κατά τη γνώμη μου, προβληματικό για να μην πω κάτι περισσότερο”, εκτίμησε ο διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, ο οποίος επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ δεν θα χρειαστεί να εξαρτηθούν από άλλες χώρες για εμβόλια.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ενοχλήθηκαν οι διεθνιστές της Ε.Ε. με τις επαφές Ουγγαρίας-Ρωσίας
- Κομισιόν: Λάβαμε την επιστολή Μητσοτάκη για τα social media
- Όπου φύγει φύγει: Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων της Λαμπρής
- Ο Λίβανος ζητάει να συμπεριληφθεί στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Νέα επίθεση Τραμπ στο ΝΑΤΟ, «τρίβουν» τα χέρια τους οι Ρώσοι
- Ο επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας αποκλείει το ενδεχόμενο περιορισμού του προγράμματος εμπλουτισμού του ουρανίου
- Η Κάλας αναγκάστηκε να διορθώσει ανάρτησή της για τη Μ. Ανατολή μετά από σχόλια χρηστών
- Ιράν: Εως 15 πλοία την ημέρα θα περνούν από τα Στενά του Ορμούζ
- Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο 20χρονος που συνελήφθη για εμπλοκή σε οπαδικό επεισόδιο
- Αντιδράσεις για τις αλλαγές στο καθεστώς των προσωπικών γιατρών: «Αδικαιολόγητοι περιορισμοί»









