«Όσο μιλάει τόσο περισσότερο χάνουμε»: Προς νέο «βατερλώ» ο Μακρόν

Ο οποίος μόλις πριν μερικές μέρες έλεγε ότι δεν αποκλείεται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία!

Ο συνασπισμός του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν φοβάται ότι θα μπορούσε να τον παρασύρει στις κάλπες ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, οι οποίες θεωρούνται ως καταστροφή, ανέφερε την Τετάρτη το Politico, επικαλούμενο Γάλλους βουλευτές.


Ο πεντακομματικός συνασπισμός Besoin d’Europe του Μακρόν δέχτηκε ένα συγκλονιστικό πλήγμα στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα, όπου κέρδισε το 14,6% των ψήφων, έναντι 31,37% του «Εθνικού Συναγερμού» της Μαρίν Λεπέν.

Ο Μακρόν ανακοίνωσε πως θα προσφύγει σε πρόωρες βουλευτικές κάλπες με την ελπίδα να αποσπάσει την πρωτοβουλία από τη δεξιά, αλλά τα μέλη του κόμματός του και του συνασπισμού φοβούνται τώρα ότι θα πληρώσουν για αυτό το λάθος.


«Κατηγορούν εμάς τώρα για ένα λάθος που του ανήκει», δήλωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα Politico ένας σύμβουλος στο κόμμα της Αναγέννησης του ίδιου του Μακρόν, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Όσο περισσότερο μιλάει (σ.σ. ο Μακρόν), τόσο περισσότερο χάνουμε πόντους», είπε ένας άλλος σύμβουλος ενός βουλευτή του γαλλικού κοινοβουλίου από το κόμμα του Μακρόν.


Το «βαρύ πυροβολικό» του συνασπισμού του Μακρόν φέρεται να παροτρύνει τον Γάλλο πρόεδρο να κάνει ένα βήμα μακριά από την προεκλογική εκστρατεία για να τους δώσει μια ευκαιρία ανατροπής του κακού κλίματος.


Ο Φρανσουά Μπαϊρού, ο βασικός σύμμαχος του Μακρόν και ηγέτης του κόμματος “Modem” που συμμαχεί με το κόμμα “Αναγέννηση”, μετέβη στο προεδρικό μέγαρο τη Δευτέρα για να πει στον Μακρόν ότι «δεν πρέπει να εμπλακεί πολύ στην εκστρατεία», ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος επικαλούμενος κεντρώο βουλευτή.

Κοινώς, ακόμα και οι ίδιοι οι πολιτικοί του σύμμαχοι εύχονται πως θα ήταν πολύ καλύτερο να… απουσίαζε πλήρως ο Μακρόν από τα πολιτικά πράγματα, καθώς πλέον η πλειοψηφία των Γάλλων τον βλέπει ως «κόκκινο πανί»!

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-AFP Pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί