• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ως άλλος…Τζέιμς Μποντ ο Β.Πούτιν σε εξώφυλλο της “Liberation” κρατώντας ένα εμβόλιο

Ως άλλος…Τζέιμς Μποντ ο Β.Πούτιν σε εξώφυλλο της “Liberation” κρατώντας ένα εμβόλιο

Η γαλλική εφημερίδα Libération έβαλε στο εξώφυλλο του νέου τεύχους της, μια εικόνα του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν όντας ντυμένος ως πράκτορας.

Την ίδια στιγμή, αντί για πιστόλι ο πρόεδρος κρατά μια σύριγγα με το ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό. Ο τίτλος γράφει «Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει» εμπνευσμένος από ομώνυμη ταινία με τον Τζέιμς Μποντ.

Οι πρώτες σελίδες της εφημερίδας κάνουν εκτενή αφιέρωμα τόσο σχετικά με το ρωσικό εμβόλιο όσο και με την επιδημιολογική κατάσταση στη Γαλλία.


Χθες, η Ρωσία ανακοίνωσε την καταχώριση του πρώτου εμβολίου κατά της COVID-19 στον κόσμο. Tο εμβόλιο ονομάστηκε «Sputnik V» περνώντας όλους τους απαραίτητους ελέγχους και προκαλώντας σταθερή ανοσία.

Τι αναφέρει το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας
Οι αρθρογράφοι εξηγούν ότι το εμβόλιο πήρε το όνομά του από τον τεχνητό δορυφόρο Sputnik που «εξέπληξε ολόκληρο τον κόσμο» όταν προσπέρασε τους Αμερικανούς στον αγώνα για την κατάκτηση του διαστήματος, τον Οκτώβριο του 1957.


«Η ταχύτητα με την οποία ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε το εμβόλιο είναι εκπληκτική. Βιασύνη;» αναφέρει το άρθρο. Από την πλευρά του, όπως τονίζει η γαλλική εφημερίδα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αντέδρασε προσεκτικά μπροστά στις ρωσικές δηλώσεις: «Υπάρχουν αμφιβολίες για τη σοβαρότητα των κλινικών δοκιμών» λέει το άρθρο.

Η εφημερίδα δημοσίευσε επίσης ένα άρθρο του Ελβετού γενετιστή, Φρανσουά Μπαλού, ο οποίος αποκαλεί την ανακοίνωση του ρωσικού εμβολίου ως επικίνδυνη και παράλληλα κάνει λόγο για «πολιτική απόφαση». Κατά τη γνώμη του, «η Ρωσία έχει παραβεί τα διεθνή πρότυπα».

«Είναι ο Πούτιν ο σωτήρας του κόσμου;»
Η εφημερίδα αναρωτιέται σε άρθρο γνώμης που φιλοξενεί στη συνέχεια της έκδοσης αν τελικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα είναι ο σωτήρας του κόσμου. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο είναι πολύ σημαντικό για τον Πούτιν να αφήσει το στίγμα του στο πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου ή και τρίτου κύματος ο αρθρογράφος επιπλήττει τους ηγέτες του κόσμου για την αντιπαλότητά τους.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)