Παράλληλα οι αρχές στην Ολλανδία αποκάλυψαν πως περίπου το 90% των 62 ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και οι οποίοι επέβαιναν σε δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική στις 26 Νοεμβρίου είχαν εμβολιαστεί.
Βάσει των κανόνων που ίσχυαν τότε, περισσότεροι από 600 επιβάτες μπόρεσαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις της αεροπορικής εταιρίας KLM από το Γιοχάνεσμπουργκ και το Κέιπ Τάουν έχοντας είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πρόσφατο αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού τεστ για την COVID-19.
Εκπρόσωπος της υγειονομικής αρχής του Κένεμερλαντ, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο Σκίπολ, δήλωσε πως “περίπου το 90%” όσων είχαν βρεθεί θετικοί είχαν εμβολιαστεί. Η KLM δεν κρατά αρχείο για το πώς κάθε επιβάτης ανταποκρίνεται στις υγειονομικές απαιτήσεις πριν από την πτήση.
“Με έναν συνδυασμό των απαιτούμενων τεστ πριν από την αναχώρηση… και τον επανέλεγχο πέντε ημέρες μετά την άφιξη, και γνωρίζοντας τι συνέβη, μπορείτε να κάνετε την πτήση ασφαλέστερη”, δήλωσε ο Γιάαπ βαν Ντίσελ, επικεφαλής μεταδοτικών νόσων στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για την Υγεία (RVIM), καταθέτοντας χθες, Τετάρτη, στο Κοινοβούλιο. Ο αξιωματούχος συνέστησε επίσης καραντίνα για τους ταξιδιώτες από περιοχές υψηλού κινδύνου.
Η σύσταση του RVIM, που δεν έχει υιοθετηθεί ακόμη από την ολλανδική κυβέρνηση, είναι να γίνεται δεκτό μόνο ένα τεστ PCR που έγινε 48 ώρες πριν από την άφιξη στην Ολλανδία, και πως πρέπει να απαιτείται ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού.
Η ολλανδική κυβέρνηση έχει πει πως εξετάζει τις συστάσεις του RVIM, αλλά θέλει οποιαδήποτε απόφαση να ληφθεί σε επίπεδο ΕΕ. Η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν ήδη υιοθετήσει παρόμοιες πολιτικές.
Οι υγειονομικές αρχές του Κένεμερλαντ δήλωσαν επίσης σήμερα ότι μπορούν να βγουν από την καραντίνα περισσότεροι από τους μισούς επιβάτες που είχαν μολυνθεί και οι οποίοι είχαν τεθεί σε απομόνωση σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο, καθώς διαδοχικά τεστ έδειξαν ότι δεν φέρουν πλέον τον ιό.
Οι αρχές δεν είπαν αν οποιοσδήποτε από τους 14 επιβάτες που βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού έχει βγει από την καραντίνα, επικαλούμενες λόγους προσωπικών δεδομένων.
“Οι άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί (για δεύτερη φορά) θα παραμείνουν σε απομόνωση. Η κατάστασή τους ποικίλλει… ορισμένοι έχουν συμπτώματα, άλλοι όχι ή ελάχιστα”, δήλωσε ο διευθυντής υγείας του Κένεμερλαντ.
(ΦΩΤΟ:Pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Σόδομα και Γόμορρα»: Καταπέλτες οι Alex Jones και Tucker Carlson για την παρέα του Ζελένσκι, vid
- Κι αν τελικά αλλάξει διάθεση ο Τραμπ;
- Εντυπωσιακές εικόνες: Το ηφαίστειο Κιλαουέα της Χαβάης εκτοξεύει λάβα σε νέα έκρηξη
- Επικό ΒΙΝΤΕΟ ΑΙ με τον «ναρκομανή» Ζελένσκι στις ΗΠΑ που έχει γονατίσει το διαδίκτυο
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία 310 Κιάτο – Αίγιο: Λεωφορείο παρέλαβε τους επιβάτες
- Το μυστηριώδες βουητό που «δεν θα έπρεπε να υπάρχει» σε πόλη των ΗΠΑ
- Νετανιάχου: «Το πέρασμα της Ράφα θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας»
- «Φρικιαστικό και ακαλαίσθητο»: Αντιδράσεις για το κτίριο που είναι αφιερωμένο στον Ομπάμα, vid
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης, όσο και αν επιχειρεί επικοινωνιακά να παρουσιάσει ότι η κυβέρνησή του είναι «δίπλα στον πολίτη», αποτυγχάνει παταγωδώς
- Σοκ στην Κίνα: Γυναίκα ξύπνησε από κώμα και αποκάλυψε ότι ο φίλος της…την κακοποιούσε!