• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ολικό μπλακ άουτ προκάλεσε τρομοκρατική ενέργεια στη Συρία – Τι συνέβη;

Ολικό μπλακ άουτ προκάλεσε τρομοκρατική ενέργεια στη Συρία – Τι συνέβη;

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Συρίας, έκρηξη σε αγωγό αερίου έχει προκαλέσει απόλυτο μπλακάουτ σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ερευνώνται τα αίτια.

Σε απόλυτο μπλακάουτ της Συρίας οδήγησε η έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό αερίου, στην περιοχή Αλ-Νταμίρ και Άντρα στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Δαμασκού.

Το γεγονός έκανε γνωστό ο υπουργός Ενέργειας Μοχάμαντ Ζουχαΐρ Κχαρμπουτλί, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Μια έκρηξη στον αγωγό αερίου μεταξύ Αλ-Νταμίρ και Άντρα, οδήγησε σε απόλυτο μπλακάουτ στη Συρία» αναφέρεται και σε ανάρτηση της κρατικής τηλεόρασης στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών πόρων, η έκρηξη στον κύριο αγωγό, που συνδέει τα νότια της χώρας με την υπόλοιπη Συρία, ίσως είναι το αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας επεσήμανε πως πρόκειται για την έκτη φορά που σημειώνεται έκρηξη στον αγωγό, στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η έκρηξη προκάλεσε πτώση της πίεσης στο εργοστάσιο του Ντέιρ Αλί, με αποτέλεσμα την απώλεια ποσοτήτων αερίου και τη διακοπή λειτουργίας των υπόλοιπων εγκαταστάσεων, που οδήγησε στο μπλακάουτ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο SANA, η λειτουργία του εργοστασίου σταδιακά αποκαθίσταται, ενώ σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το ρεύμα έχει επανέλθει στην κεντρική Δαμασκό και η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί στις υπόλοιπες περιοχές τις επόμενες ώρες.

(sputniknews – φωτο:screenshot)