Όλα έτοιμα για τις μεγαλειώδεις “ΑΝΤΙ-νατοϊκές” ασκήσεις με τη συμμετοχή Κίνας και Ινδίας στη Ρωσία

Στρατιωτικοί από πολλές χώρες – μεταξύ των οποίων και η Κίνα – έχουν αρχίσει να φτάνουν στη Ρωσία για τη διεξαγωγή κοινών γυμνασίων, εν μέσω έντασης μεταξύ της Δύσης από τη μία πλευρά και της Μόσχας και του Πεκίνου από την άλλη, ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός.

Τα γυμνάσια αυτά, με την ονομασία Vostok-2022, θα πραγματοποιηθούν από την 1η ως τις 7 Σεπτεμβρίου στη ρωσική Άπω Ανατολή, με τη συμμετοχή στρατιωτικών από πολλές χώρες που συνορεύουν ή είναι σύμμαχοι της Ρωσίας, όπως η Λευκορωσία, η Συρία, η Ινδία και κυρίως η Κίνα.

Τα γυμνάσια αυτά πραγματοποιούνται την ώρα που η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης είναι οξυμένη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, όπως και μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας λόγω της Ταϊβάν.


Η Ουάσινγκτον ανησυχεί για το ενδεχόμενο της περαιτέρω προσέγγισης της Κίνας με τη Ρωσία, δύο χώρες που έχουν ήδη στενούς δεσμούς σε ό,τι αφορά την άμυνα, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια.

«Μονάδες ξένων στρατιωτών που συμμετέχουν στα γυμνάσια Vostok-2022 έφτασαν στον χώρο εκπαίδευσης Σεργκεϊέφσκι του Κράι Πριμόρσκι (της ρωσικής Άπω Ανατολής) και άρχισαν να προετοιμάζονται και να λαμβάνουν τον εξοπλισμό και τα όπλα τους», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Συνολικά «περισσότεροι από 50.000 στρατιωτικοί, περισσότερα από 5.000 όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός, ανάμεσά τους 140 αεροσκάφη και 60 πολεμικά πλοία και πλοία γενικής υποστήριξης» θα κινητοποιηθούν, εξήγησε στην ανακοίνωσή του.

(scr)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί