Οικογενειοκρατία στην Παραγουάη

Ο επόμενος πρόεδρος της Παραγουάης Μάριο Άμπντο Μπενίτες θα ονομάσει τον ετεροθαλή αδελφό του και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας της χώρας,

τον Μπενίνιο Λόπες, υπουργό Οικονομικών αφού ορκιστεί τη 15η Αυγούστου, γνωστοποίησε η ομάδα που έχει αναλάβει τη μεταβίβαση της εξουσίας στη λατινοαμερικάνικη χώρα την Τρίτη.

Ο Λόπες, που έχει σπουδάσει νομικές επιστήμες, χρημάτισε επικεφαλής του ιδρύματος κοινωνικών ασφαλίσεων στην κυβέρνηση του προέδρου Οράσιο Κάρτες. Δεν αναμένονται μείζονες αλλαγές στην οικονομική πολιτική επί των ημερών του Άμπντο, ο οποίος όπως και ο Κάρτες ανήκει στο δεξιό κόμμα Κολοράδο.

Ο Άμπντο είχε ήδη εξαγγείλει ότι ο Λόπες θα αναλάμβανε καίριο ρόλο στην κυβέρνησή του.

Ο μελλοντικός υπουργός Εσωτερικών Χουάν Ερνέστο Βιγιαμαγιόρ υπερασπίστηκε την απόφαση του Άμπντο να διορίσει ένα μέλος της οικογένειάς του υπουργό Οικονομικών, τονίζοντας κατά τη διάρκεια δηλώσεών του που αναμεταδόθηκαν τηλεοπτικά ότι ο Λόπες έχει τα απαραίτητα προσόντα για το αξίωμα.

Η οικονομία της Παραγουάης κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη επί των ημερών του Κάρτες, χάρη στην εκρηκτική ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και τις επενδύσεις στις υποδομές, που εν μέρει χρηματοδοτήθηκαν με την πρώτη έκδοση ομολόγων στις διεθνείς αγορές που έκανε η κυβέρνηση. Ο ρυθμός ανάπτυξης έφθασε το 4,3% του

ΑΕΠ το 2017 κι αναμένεται να επιταχυνθεί στο 4,5% φέτος, κατά υπολογισμούς της κεντρικής τράπεζας.

Μολαταύτα η Παραγουάη παραμένει μια από τις φτωχότερες και πιο άνισες χώρες στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu