Η ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας θα απαιτήσει χρηματοδότηση ύψους 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε την Τρίτη ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) για το Πρόγραμμα Βοήθειας προς τον Παλαιστινιακό Λαό, Jaco Cilliers.
Το UNDP δεν μπορεί να δώσει ένα κατά προσέγγιση χρονοδιάγραμμα για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο θα εξαρτηθεί από το ποσό της χρηματοδότησης που θα ληφθεί, αλλά σημείωσε ότι θα μπορούσε να διαρκέσει «δεκαετίες», δήλωσε ο Cilliers σε ενημέρωση στη Γενεύη.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του UNDP, τουλάχιστον 50 εκατομμύρια τόνοι ερειπίων πρέπει να αποσυναρμολογηθούν στη Γάζα και κάτω από τα συντρίμμια ενδέχεται να βρεθούν πτώματα νεκρών Παλαιστινίων, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), Christian Cardon, δήλωσε ότι η Λωρίδα της Γάζας εξακολουθεί να μην λαμβάνει αρκετή ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς δεν είναι ακόμη ανοιχτά όλα τα περάσματα.
Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι μόνο λίγα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια μπορούν να εισέλθουν στη Γάζα, σημειώνοντας ότι η βοήθεια αυτή δεν έχει ακόμη αυξηθεί στα απαραίτητα 600 φορτηγά.
Το πρόβλημα είναι η ασφάλεια στο δρόμο προς τη Γάζα και το γεγονός ότι δεν είναι ακόμη ανοιχτά όλα τα περάσματα, πρόσθεσε ο Cardon.
Η σκόνη από τις ισραηλινές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών δεν έχει κάτσει καλά-καλά στη Λωρίδα της Γάζας και ήδη εκφράζονται φόβοι για κατάρρευση της εύθραυστης εκεχειρίας.
Στην πράξη, πέραν του… σόου για τις κάμερες σε Ιεροσόλυμα και Αίγυπτο, τίποτα δεν έχει γίνει για την ειρήνη σε ένα από τα πιο ταραγμένα μέρη του πλανήτη που «ποτέ δεν βρίσκει ηρεμία».
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
- Με τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι αγρότες
- Ιωάννινα: Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
- Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες – Το εξωτερικό κερδίζει τις προτιμήσεις
- Στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Τζέιμς Κάμερον λίγο πριν την πρεμιέρα του «Avatar»
- Τι συμβαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Περίεργο το κλίμα
- Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2026
- Δομοκός: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω τεχνικού προβλήματος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Χαλκιδική: Στη φυλακή αστυνομικός που ζητούσε φακελάκι για να “σβήνει” παραβάσεις του ΚΟΚ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









