ΟΗΕ ενώ γίνεται μουντιάλ στο ΚΑΤΑΡ: Η μεταχείριση των γυναικών από τους Ταλιμπάν είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Για το Κατάρ όμως που όλες οι διεθνείς οργανώσεις ποδοσφαίρου αποθεώνουν αυτές τις ημέρες ΚΟΥΒΕΝΤΑ!

Με έγκλημα κατά της ανθρωπότητας μπορεί να ισοδυναμεί η μεταχείριση από τους Ταλιμπάν των γυναικών και των κοριτσιών στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού τους από τα πάρκα και τα γυμναστήρια, όπως από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια,όπως δήλωσαν χθες, ειδικοί του ΟΗΕ.

Στην αποτίμησή τους, ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το Αφγανιστάν Ρίτσαρντ Μπένετ και 9 άλλοι ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών υπογραμμίζουν ότι η μεταχείριση των γυναικών και των κοριτσιών από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν μπορεί να ισοδυναμεί με «δίωξη λόγω φύλου» βάσει του Καταστατικού της Ρώμης, το οποίο έχει συνυπογράψει το Αφγανιστάν.

Αντιδρώντας στην αποτίμηση αυτή, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν Αμπντούλ Κάχαρ Μπάλκι δήλωσε: «Η σημερινή συλλογική τιμωρία αθώων Αφγανών από το καθεστώς κυρώσεων του ΟΗΕ στο όνομα των δικαιωμάτων των γυναικών και της ισότητας ισοδυναμεί με εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».


Οι ειδικοί του ΟΗΕ επισημαίνουν ότι ο περιορισμός των γυναικών στα σπίτια τους «ισοδυναμεί με φυλάκιση» και προσθέτουν ότι αυτός είναι πιθανόν να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα ενδοοικογενειακής βίας και προβλημάτων ψυχικής υγείας. Οι ειδικοί επικαλούνται την σύλληψη αυτόν τον μήνα της ακτιβίστριας Ζαρίφα Γιακόμπι και 4 ανδρών συναδέλφων της.

Αυτοί εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση, σημειώνουν.

Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία από κυβέρνηση που υποστηριζόταν από τη Δύση τον Αύγουστο του 2021. Αυτοί δηλώνουν ότι σέβονται τα δικαιώματα των γυναικών βάσει της δικής τους ερμηνείας του ισλαμικού νόμου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ-φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί