Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, κάλεσε το μεσημέρι της Παρασκευής την Ευρώπη να παράσχει στην Ουκρανία περισσότερους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Μιλώντας στην έναρξη διμερούς συνάντησης στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο διεθνιστής πρωθυπουργός δήλωσε:
«Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα όσον αφορά τις δυνατότητες, ιδιαίτερα… τις δυνατότητες μεγάλου βεληνεκούς».
Η Βρετανία και η Γαλλία συμφώνησαν να παράσχουν τον από κοινού παραγόμενο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow στην Ουκρανία, αλλά η Γερμανία μέχρι στιγμής έχει αντισταθεί στην παροχή του όπλου Taurus.
Ο Στάρμερ δήλωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του Συνασπισμού των Προθύμων, οι σύμμαχοι του Κιέβου θα συζητήσουν επίσης πώς θα μπορούσαν να δοθούν στην Ουκρανία εγγυήσεις ασφαλείας σε περίπτωση ειρηνευτικής συμφωνίας.
Η μαριονέτα του Λονδίνου μάλλον δεν… άκουσε την απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στην πιθανότητα να σταλούν πύραυλοι Tomahawk στην Ουκρανία.
«Εάν ρωσικό έδαφος πληγεί… με ένα τέτοιο όπλο, η απάντηση θα είναι πολύ σοβαρή, αν όχι απόλυτα συντριπτική», δήλωσε ο Πούτιν, με την ηγεσία της Μ. Βρετανίας να φαίνεται πως σχεδόν… παρακαλάει τον «Τσαρ Βλαντ» να ξεπεράσει τα όριά του.
Putin calls potential U.S. Tomahawks for Ukraine “an attempt at escalation” and warns any use against Russia would prompt an “overwhelming” response. pic.twitter.com/QGYDyv3aKD
— Jungle Journey (@JnglJourney) October 24, 2025
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κεφαλογιάννη: Η δημιουργία ενός AI Giga Factory στην Ελλάδα θα ανοίξει νέους δρόμους για την έρευνα
- Τρίκαλα: Προφυλακιστέος ο 18χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της μητέρας του
- Ο Ζελέσνκι ζήτησε όπλα μεγάλου βεληνεκούς
- Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με όρους οι πρώτοι 11 κατηγορούμενοι για την εγκληματική οργάνωση
- Στις ΗΠΑ ο απεσταλμένος του Πούτιν! Αναμένονται σημαντικές συναντήσεις
- Εντυπωσιακές εικόνες από την πλωτή όπερα που κατασκευάζεται στο Βιετνάμ – Πότε θα είναι έτοιμη
- Αδιανόητο έγκλημα στην Αίγυπτο: 23χρονος σκότωσε την 14χρονη σύζυγό του για ένα πιάτο μακαρόνια!
- Οι παλαιστινιακές οργανώσεις συμφώνησαν να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Γάζας μια προσωρινή, ανεξάρτητη επιτροπή
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από 6.880 Έλληνες φοιτητές σπουδάζουν σε γερμανικά πανεπιστήμια









