Οι Βρετανοί έκαναν έξαλλη τη Ζαχάροβα! Η δήλωση που «άναψε φωτιές»

Περί «άμεσης κλιμάκωσης» μιλάει το Κρεμλίνο.

Οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέβιντ Κάμερον ισοδυναμούν με παραδοχή ότι η Δύση διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας χρησιμοποιώντας «ουκρανικά χέρια», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Κάμερον είπε την Πέμπτη ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποεί τα όπλα που της παρέχει το Λονδίνο για να πλήττει στόχους εντός της Ρωσίας και ότι επαφίεται στο Κίεβο να αποφασίσει εάν θα το πράξει.

«Τα λόγια του Κάμερον είναι περαιτέρω απόδειξη του υβριδικού πολέμου που διεξάγει η Δύση εναντίον της χώρας μας. Η Ρωσία απαντά σε αυτό και θα συνεχίσει να απαντά», είπε η Ζαχάροβα.

Η σιδηρά κυρία της ρωσικής διπλωματίας προειδοποίησε επίσης ότι σε οποιοδήποτε ουκρανικό πλήγμα, υποστηριζόμενο από τη Δύση, εναντίον της γέφυρας της Κριμαίας ή στην ίδια την Κριμαία, η Ρωσία θα ανταποδώσει.

«Θέλω να προειδοποιήσω την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες ότι οποιεσδήποτε επιθετικές ενέργειες εναντίον της Κριμαίας όχι μόνο είναι καταδικασμένες να αποτύχουν αλλά επίσης θα αντιμετωπιστούν με ένα καταστροφικό ανταποδοτικό πλήγμα».

Η Ζαχάροβα είπε επίσης ότι η Ρωσία θα ανταποδώσει σε μια πιθανή κίνηση της Δανίας να περιορίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα των ρωσικών πλοίων στα στενά της Βαλτικής, την οποία θα θεωρήσει εχθρική ενέργεια.

Η εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει “σοβαρές” προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου, που θα βασίζονται στις υπάρχουσες “πραγματικότητες”, εφόσον η Ουκρανία δεσμευτεί να παραμείνει στρατιωτικά ουδέτερη στο μέλλον.

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί