Συναγερμός στη Ν. Κορέα! Δείτε με τι τους… «βομβάρδισαν» οι Βορειοκορεάτες, vid

Η Νότια Κορέα έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους που ζουν κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα να είναι σε επιφυλακή,

αφού τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το καθεστώς της Πιονγιάνγκ είχε στείλει μπαλόνια με σκουπίδια και περιττώματα στο έδαφος του γείτονα.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας έδειξαν πλειάδα από λευκά μπαλόνια με μια πλαστική σακούλα δεμένη πάνω τους.

Μέχρι νωρίς το πρωί της Τετάρτης, περισσότερα από 150 μπαλόνια είχαν εντοπιστεί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Κάποια είχαν προσγειωθεί στο έδαφος, ενώ άλλοι ήταν ακόμα στον αέρα.

Μερικά από τα μπαλόνια είχαν διανύσει μεγάλες αποστάσεις, φτάνοντας μέχρι τη νοτιοανατολική επαρχία της Νότιας Γκιονγκσάνγκ.

Τα πεσμένα μπαλόνια φαίνεται να μετέφεραν διάφορα σκουπίδια, όπως πλαστικά μπουκάλια, μπαταρίες, εξαρτήματα παπουτσιών και κάτι που πιστεύεται ότι είναι κοπριά, δήλωσε αξιωματούχος του Γενικού Επιτελείου (JCS).

Δείτε ΕΔΩ τις πρώτες φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Ο στρατός είπε ότι άγνωστα αντικείμενα που πιστεύεται ότι προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα εντοπίστηκαν κοντά στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη – τα βαριά οχυρωμένα σύνορα που χωρίζουν τις δύο Κορεές. Προέτρεψε τον κόσμο να μην πλησιάζει και να αναφέρει τις θεάσεις στον στρατό ή την αστυνομία.

«Αυτές οι πράξεις της Βόρειας Κορέας παραβιάζουν σαφώς το διεθνές δίκαιο και απειλούν σοβαρά την ασφάλεια του λαού μας».

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί