Οι Ρώσοι δεν ξεχνούν! Το μήνυμα προς την «τρελο-Χίλαρι», vid

«Είναι γνωστή στη Ρωσία για τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης».

Αφότου η Χίλαρι Κλίντον προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να…πικάρει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την διεύρυνση του ΝΑΤΟ, το Κρεμλίνο ανταπέδωσε σήμερα, υπενθυμίζοντάς της την γκάφα που είχε κάνει όταν επιδίωξε να «επαναφέρει» τις σχέσεις με την Ρωσία πατώντας συμβολικά ένα κουμπί που είχε την λάθος ετικέτα που έγραφε «υπερφόρτωση».

Επιστρέφοντας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να παραστεί στην παρουσίαση του επίσημου πορτρέτου της, η Κλίντον είπε για την διεύρυνση του ΝΑΤΟ : «Κρίμα, Βλαντίμιρ. Το προκάλεσες μόνος σου».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ερωτηθείς για τα σχόλιά της είπε ότι η Κλίντον είναι γνωστή στην Ρωσία για τις προσπάθειες της να φέρει το πάνω κάτω, αλλά περισσότερο απ’ όλα για την γκάφα που έκανε το 2009, όταν ένα συμβολικό κουμπί που είχε σχεδιασθεί για να σηματοδοτήσει την «επαναφορά» των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας, αντ’ αυτού χαρακτηρίστηκε ως «υπερφόρτωση» στα ρωσικά.

«Είναι σαφές ότι αυτό μάλλον δεν ήταν ένα σκόπιμο λάθος, αλλά πολύ ενδεικτικό», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Την στιγμή εκείνη που έκανε τη γκάφα η Κλίντον, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ της είπε ότι το ρωσικό ρήμα στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιήθηκε λάθος, αλλά είπε ότι το κουμπί θα πρέπει να το βάλει στο γραφείο της.

«Είναι ενδεχομένως αναγκαίο να υπενθυμίσουμε στην Κυρία Κλίντον τα πολυάριθμα κύματα διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και την προσέγγιση των στρατιωτικών υποδομών της συμμαχίας των δικών μας συνόρων», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Και μία υπενθύμιση στην τρελοχίλαρι:

(απεμπε – EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί