• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι «New York Times» κατάφεραν να παρακολουθήσουν τον Τραμπ μέσω κινητού τηλεφώνου

Οι «New York Times» κατάφεραν να παρακολουθήσουν τον Τραμπ μέσω κινητού τηλεφώνου

Η αμερικανική εφημερίδα «New York Times» ισχυρίζεται ότι κατάφερε να παρακολουθήσει με επιτυχία τον Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του κινητού τηλεφώνου ενός μυστικού πράκτορα.

Να παρακολουθήσει με επιτυχία τον Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίζεται ότι κατάφερε η εφημερίδα «New York Times», επιχειρώντας να αναδείξει τα κενά ασφαλείας για τον ένοικο του Λευκού Οίκου.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι παρακολούθησε τον Αμερικανό πρόεδρο, μέσω του κινητού τηλεφώνου ενός μυστικού πράκτορα, ο οποίος είχε αναλάβει τη φύλαξή του.

Αποκαλύπτει δε, ότι με τον ίδιο τρόπο κατάφερε να εντοπίσει και να παρακολουθήσει υψηλόβαθμους αξιωματούχους από κάθε υπουργείο της κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον.

Και πώς τα κατάφερε; Μέσω της αξιοποίησης των δεδομένων τοποθεσίας από το κινητό τηλέφωνο του μυστικού πράκτορα.

Παράλληλα, η «New York Times» κατόρθωσε να εντοπίσει την κατοικία του μυστικού πράκτορα, κάτι το οποίο κατέστησε εύκολο να αναγνωριστεί το όνομα και τα υπόλοιπα προσωπικά του στοιχεία.

Οι μυστικές υπηρεσίες, πάντως, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα της εφημερίδας, η οποία εκτιμά ότι με την ίδια πρακτική μπορούν να παρακολουθήσουν και άλλους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, του Κογκρέσου, του Πενταγώνου, του FBI ή του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Αναλυτές, μάλιστα, μιλώντας στους «New York Times», προειδοποιούν ότι πολέμιοι των ΗΠΑ, όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι προσπάθησαν να αποκτήσουν τέτοιου είδους ευαίσθητες πληροφορίες για τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα, ο πρώην πράκτορας της Εθνικής Ασφάλειας (NSA), Έντουαρντ Σνόουντεν, προειδοποίησε ότι οι κυβερνήσεις και οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείας, εφόσον συνεργάζονταν, θα μπορούσαν να αποκτήσουν μια «ανίκητη» συγκέντρωση εξουσίας, παρακολουθώντας παρανόμως όλους τους ανθρώπους.

(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)