• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν κυρώσεις για να επιβληθούν στη διεθνή αγορά όπλων καταγγέλλει η Ρωσία

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν κυρώσεις για να επιβληθούν στη διεθνή αγορά όπλων καταγγέλλει η Ρωσία

Oι Ηνωμένες Πολιτείες, με τις κυρώσεις που επιβάλλουν σε αγοραστές ρωσικών οπλικών συστημάτων και σε πρόσωπα που σχετίζονται με το τον ρωσικό στρατό, επιδιώκουν να εκτοπίσουν τους ανταγωνιστές τους από τη διεθνή αγορά οπλικών συστημάτων, δήλωσε σήμερα o εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

 

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ προέβη στην δήλωση αυτή με αφορμή τις νέες κυρώσεις που επέβαλε στον Κινεζικό Στρατό επειδή αγοράζει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Suchoi-35 και τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στην επιβολή αμερικανικών κυρώσεων κατά της εταιρείας κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών Suchoi, επειδή προβαίνει σε πωλήσεις στην Κίνα, είπε ότι οι νέες αυτές κυρώσεις εις βάρος της συνιστούν εκδήλωση «αθέμιτου ανταγωνισμού».

Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις εχθρικές και είπε ότι η Ρωσία προτίθεται να δώσει την δική της απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις βασιζόμενη στην αρχή της αμοιβαιότητας, προσθέτοντας ότι η απάντηση θα ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στα συμφέροντα της Ρωσίας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu