Οι γερμανικές Αρχές παραδέχθηκαν μια μεγάλη γκάφα τους

Ακόμη και οι πιο οργανωμένοι κρατικοί μηχανισμοί μπορούν να κάνουν λάθη, όπως αποδεικνύει μια ιστορία από τη Γερμανία. Οι Αρχές της χώρας παραδέχθηκαν σήμερα ότι την άνοιξη απέλασαν κατά λάθος στο Πεκίνο

έναν αιτούντα άσυλο, ο οποίος ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων, που διώκεται στην Κίνα.

Όπως μετέδωσε σήμερα κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας, η αρμόδια υπηρεσία για τις απελάσεις των αιτούντων άσυλο βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών επικρίσεων τους τελευταίους μήνες, αφού πολλοί επαναπατρισμοί μεταναστών θεωρήθηκαν παράνομοι, μεταξύ των οποίων και αυτός ενός άνδρα, που το Βερολίνο κατηγορεί ότι ήταν σωματοφύλακας του Οσάμα μπιν Λάντεν, χωρίς όμως να έχει καταδικαστεί ποτέ.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο BR και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις 3 Απριλίου ένας νεαρός Ουιγούρος θα έπρεπε να παρουσιαστεί για να εξεταστεί το αίτημά του για την παροχή ασύλου. Ωστόσο, το σχετικό φαξ από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων δεν έφτασε ποτέ στα χέρια των βαυαρικών Αρχών, οι οποίες απέλασαν τον 22χρονο την ίδια ημέρα στην Κίνα.

Ο δικηγόρος του νεαρού δήλωσε ότι έκτοτε δεν έχει λάβει νέα από τον πελάτη του. «Δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής, φοβόμαστε ότι έχει συλληφθεί», τόνισε ο Λέο Μπόργκμαν.

«Με δεδομένη την κατάσταση (στη Σινζιάνγκ, την επαρχία όπου ζει η πλειονότητα των Ουιγούρων) η απέλαση στην Κίνα είναι απαράδεκτη», παραδέχθηκε η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μπέρμπρλ Κόφλερ.

Τα τελευταία χρόνια ακραίοι Ουιγούροι αντάρτες έχουν εξαπολύσει αιματηρές επιθέσεις στην Κίνα και οι αρχές έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις ατομικές και τις θρησκευτικές ελευθερίας της τουρκόφωνης αυτής μειονότητας.

Εκπρόσωποι των Ουιγούρων εκτιμούν ότι το Πεκίνο διεξάγει μια εκστρατεία καταπίεσης εναντίον ολόκληρης της μειονότητας εξαιτίας των πολιτιστικών και θρησκευτικών της ιδιαιτεροτήτων.

Η υπόθεση αυτή θυμίζει και τα λάθη που έγιναν με την απέλαση στην Τυνησία, φέτος το καλοκαίρι, του Σάμι Α., τον οποίο η Τύνιδα ταυτοποίησε ως Σάμι Ιντούντι και ο οποίος φέρεται να ήταν σωματοφύλακας του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο συγκεκριμένος άνδρας ζούσε επί χρόνια στη Γερμανία με τη σύζυγό του και τα παιδιά του, ενώ δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για κάποιο αδίκημα. Δικαστήριο είχε απαγορεύσει την απέλασή του στην Τυνησία, όμως οι αρμόδιες Αρχές είδαν το σχετικό φαξ πολύ αργά.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...