Οι Φιλιππίνες αγοράζουν ρωσικά υποβρύχια

Το αναγκαίο οικονομικό πακέτο προσφέρει στις Φιλιππίνες η Ρωσία, για την απόκτηση υποβρυχίων κλάσης Kilο, αν και εφόσον η ασιατική χώρα λάβει την απόφαση απόκτησής τους.

 

Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του υπουργείου Άμυνας των Φιλιππίνων. Ανέφερε πως η εν λόγω προσφορά περιλαμβάνει δάνειο με μακρό χρόνο αποπληρωμής. Ο ίδιος δήλωσε πως απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί, αλλά πως η κυβέρνηση εξετάζει τη ρωσική πρόταση καθώς θέλει να ενισχύσει τον στόλο των υποβρυχίων του ναυτικού της χώρας.

Η προσφορά του δανείου έγινε μετά την επιβεβαίωση από το ναυτικό των Φιλιππίνων ότι έχει ξεκινήσει επαφές με τη Ρωσία για την υπογραφή μνημονίου με στόχο την εκπαίδευση στα υποβρύχια και την υποστήριξή τους.

Εκπρόσωπος του ναυτικού ανέφερε πως οι Φιλιππίνες θεωρούν τη Ρωσία ως πιθανό προμηθευτή υποβρυχίων και πως η ανωτέρω συμφωνία θα διευκολύνει την τεχνική και επιχειρησιακή εκπαίδευση. Ο ίδιος είπε πως Φιλιππινέζοι αξιωματούχοι έχουν προσκληθεί σε ρωσικά ναυπηγεία.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα του ναυτικού των Φιλιππίνων έχει επιταχυνθεί και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τα υποβρύχια εντός του επομένου έτους. Θεωρείται πιθανή η αγορά τριών υποβρυχίων που αρχικά προβλεπόταν για το 2023-27.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu