Οι δηλώσεις του Ενές Καντέρ για Ερντογάν: «Να αφήσει ήσυχους τους αθώους ανθρώπους»

Ο παίκτης των Νιου Γιορκ Νικς, Ενές Καντέρ παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για την κόντρα του με την Κυβέρνηση της Τουρκίας, αλλά και τα προβλήματα της χώρας του.

 

Ο έμπειρος Τούρκος NBAερ που έχει σφοδρή αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν και την Κυβέρνηση της πατρίδας του, μέσω των λεγομένων του τόνισε πως θέλει οι αθώοι άνθρωποι να ζουν ελεύθερα, ενώ άσκησε και έντονη κριτική για τις φυλακίσεις των δημοσιογράφων.

Μάλιστα πρέπει να αναφερθεί, πως ο πατέρας του Ενές Καντέρ είναι φυλακισμένος, ενώ του ίδιου του έχουν κατάσχει το διαβατήριο του και έχει χαρακτηριστεί “τρομοκράτης” από την Κυβέρνηση της χώρας του.

Ακόμα ο Καντέρ που μαζεύει χρήματα για τους ανθρώπους στην Ελλάδα που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην Αττική, ανέφερε πως ο Πρόεδρος Ερντογάν, θα πρέπει να έχει μία ανοιχτή αγκαλιά για όλους στην Τουρκία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την κατάσταση στην Τουρκία: “Αγαπώ τη χώρα μου, τη σημαία μου, τους συμπατριώτες μου. Το πρόβλημά μου είναι με το τουρκικό καθεστώς, με την τουρκική κυβέρνησης. Δεν υπάρχει ελευθερία λόγου. Δεν υπάρχει ανεξιθρησκεία. Και με πονάει να βλέπω τους συμπατριώτες μου να περνούν τόσο δύσκολα.

Πάνω από 300 δημοσιογράφοι είναι φυλακισμένοι επειδή μιλούν κατά της κυβέρνησης, κατά του Ερντογάν. Εγώ παίζω στο ΝΒΑ και η φωνή μου ακούγεται. Γι αυτό όποτε μιλάω η τουρκική κυβέρνηση το μισεί. Αλλά δε νομίζω ότι θα τα παρατήσω σύντομα”.

Για τον Ερντογάν: “Για τον πρόεδρο Ερντογάν; Θα πω να αφήσει ήσυχους τους αθώους ανθρώπους. Γιατί αυτό που κάνει είναι λάθος. Εκπροσωπεί όλη τη χώρα και πρέπει να έχει ανοιχτή αγκαλιά για όλους”.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...