Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα, ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη. Σειρήνες προειδοποίησης για πυραυλική επίθεση ενεργοποιήθηκαν και ακούστηκαν εκρήξεις.
Ο εκπρόσωπος του στρατού των Χούθι, ο Γιαχία Σαρέα, διεμήνυσε ότι οι επιχειρήσεις των σιιτών ανταρτών δεν θα σταματήσουν τις επόμενες ημέρες, αν δεν σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και τον Λίβανο.
«Θα πραγματοποιήσουμε περισσότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ισραηλινού εχθρού … για το αίμα των αδελφών μας στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο», δήλωσε σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.
Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο οι Χούθι έχουν ήδη εξαπολύσει πολυάριθμες επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, ενώ βάζουν στο στόχαστρό τους πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα σε «ένδειξη αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι Χούθι αποτελούν μέρος του αποκαλούμενου «Άξονα της Αντίστασης», μιας συμμαχίας φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων που περιλαμβάνει επίσης την παλαιστινιακή Χαμάς, τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ και ιρακινές ομάδες.
ΑΠΕΜΠΕ-ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Δύο νέα μεγάλα ψηφιακά έργα στη φαρέτρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
- Στο Μεσολόγγι αύριο ο Ν. Δένδιας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821
- Συνάντηση Μητσοτάκη με Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από τη Μέση Ανατολή
- Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας για διακίνηση αναβολικών μέσα στο γυμναστήριο – Τρεις συλλήψεις
- Νομοσχέδιο για την ψηφιακή βία και τα πορνογραφικά deepfakes φέρνει η γερμανική κυβέρνηση
- Διακίνησαν μέσα σε έναν χρόνο 240.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα – 1 εκατ. ευρώ η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο
- Το φερόμενο αρχαίο «φάρμακο» των Νεάντερταλ που εκπλήσσει τους επιστήμονες
- Γ. Στασινός: Πρωτοβουλίες του ΤΕΕ για ολοκληρωμένο σχεδιασμό στη διαχείριση του νερού
- Προχωρούν τα «γεγονότα»: Το εγκεφαλικό τσιπ που θεωρείται «παγκόσμιο ορόσημο»
- Κέρκυρα: Σχεδόν 95% ικανοποίηση επισκεπτών – Στο 1 δισ. ευρώ ο τουριστικός πυρήνας









