Ο Ζελένσκι ζητάει τα λεφτά των Ευρωπαίων «για ακόμα 2-3 χρόνια»

Η Ουκρανία θα έχει ανάγκη από την οικονομική στήριξη της Ευρώπης για ακόμα «δύο έως τρία χρόνια» για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή,

δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφερόμενος σε πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για σταδιακή αποδέσμευση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

«Επέμεινα ξανά αυτό το σημείο σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες. Τους είπα ότι δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για δεκαετίες, αλλά ότι πρέπει να δείξετε ότι, για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, θα είστε σε θέση να παρέχετε σταθερή οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, με τις δηλώσεις του να δημοσιοποιούνται σήμερα. «Και γι’ αυτό έχουν αυτό το πρόγραμμα κατά νου- δύο ή τρία χρόνια. Ο πόλεμος θα μπορούσε να τελειώσει νωρίτερα, αλλά θα χρειαστούν χρήματα για την ανοικοδόμηση», πρόσθεσε.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ελπίζει επίσης ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα πιέσει τον Σι Τζινπίνγκ για να μειώσει το Πεκίνο την υποστήριξή του προς τη Μόσχα και τις εισαγωγές ρωσικών υδρογονανθράκων κατά τη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη μεταξύ των ηγετών ΗΠΑ και Κίνας.

«Αυτή θα μπορούσε να είναι μια από τις ισχυρές κινήσεις του (Τραμπ), ειδικά εάν μετά από αυτές τις αποφασιστικές κυρώσεις η Κίνα είναι πρόθυμη να μειώσει τις εισαγωγές της» από τη Ρωσία, δήλωσε ο Ζελένσκι, αναφερόμενος στις κυρώσεις που επέβαλε την περασμένη εβδομάδα η Ουάσιγκτον σε βάρος δύο μεγάλων ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών.

Στο μέτωπο, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να κερδίζει έδαφος σε ορισμένους τομείς.

Προτεραιότητα του Κρεμλίνου παραμένει η κατάληψη της περιοχής του Ντονέτσκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-PAP photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί