«Πολλές ευχαριστίες στον πρόεδρο (της Πολωνίας Αντρέι) Ντούντα, στην πολωνική κυβέρνηση και σε όλους τους πολωνούς φίλους μας», τόνισε ο κ. Ζελένσκι μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Πολωνό καθώς και με τον λιθουανό ομόλογό του Γκιτάνας Ναουσέντα στη δυτική πόλη Λβιβ.
Τα δυτικής κατασκευής άρματα μάχης θα ανεβάσουν «επίπεδο» τις δυνατότητες του ουκρανικού στρατού, διαβεβαίωσε.
Ο κ. Ντούντα είπε μετά τη συνάντηση των ηγετών πως η Βαρσοβία έχει αποφασίσει να προσφέρει άρματα μάχης Λέοπαρντ 2 για να σχηματιστεί μια ίλη τεθωρακισμένων, ενώ θέλει να προσφερθούν κι άλλα από «συνασπισμό».
Στον πολωνικό στρατό, η ίλη τεθωρακισμένων αποτελείται από 14 άρματα μάχης.
Ο κ. Ντούντα αναγνώρισε πως προϋπόθεση για την προμήθεια είναι «μια ολόκληρη σειρά επίσημων διευθετήσεων και εγκρίσεων».
Τα Λέοπαρντ 2 παράγονται από τη γερμανική βιομηχανία όπλων· απαιτείται έγκριση του Βερολίνου για την παράδοσή τους.
Ο κ. Ντούντα επέμεινε πως η Βαρσοβία επιδιώκει να σχηματιστεί «διεθνής συνασπισμός» χωρών προθύμων να συνεισφέρουν επίσης τέτοια τεθωρακισμένα.
Από την πλευρά του, ο κ. Ναουσέντα δήλωσε πως η Λιθουανία σκοπεύει να στείλει ιδίως περισσότερα αντιαεροπορικά όπλα στο Κίεβο.
(απεμπε – pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αν συμβεί αυτό τότε ίσως αλλάξουν πολλά πράγματα στην Ευρώπη
- Διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία απογευματινής λαϊκής αγοράς στον Δήμο Καλαμαριάς
- Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ
- Εκλογές στην Ολλανδία: “Μην ρωτάτε την Τεχνητή Νοημοσύνη ποιον να ψηφίσετε”, προειδοποιούν οι αρχές
- Μέσα σε λίγα λόγια περιγράφτηκε η πραγματικότητα που ζούμε αυτή την στιγμή
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος Τούρκος – Κατηγορείται ότι μετέφερε παράνομα με φορτηγό μετανάστες
- ΥΠΠΟ: Αναβαθμίζεται η πυροπροστασία στο Μον Ρεπό, στην Κέρκυρα
- Δένδιας: «Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη είναι χώρος συνυφασμένος με την εθνική μνήμη»
- Σωκράτης Φάμελλος: Ντροπιαστική η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη
- Θεσσαλονίκη: Γάτες πέθαναν από ασφυξία σε πυρκαγιά σε διαμέρισμα