Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αναβάλλει το ταξίδι του στο Ισραήλ λόγω του πολέμου

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο Μάρκο Ρούμπιο, ανέβαλε επίσκεψη που είχε προγραμματίσει να κάνει αύριο Δευτέρα 2η Μαρτίου στο Ισραήλ,

εν μέσω των αμερικανοϊσραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του Ιράν, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Λόγω των τρεχουσών περιστάσεων, ο υπουργός Ρούμπιο δεν θα μεταβεί στο Ισραήλ τη 2η Μαρτίου», συνόψισε ο Ντίλαν Τζόνσον, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για την παγκόσμια δημόσια διπλωματία, μέσω X.

Νωρίτερα, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι ο Μάρκο Ρούμπιο θα ενημερώσει τους ομολόγους του της G7 για την επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

«Ο υπουργός Ρούμπιο θα συζητήσει τηλεφωνικά» με τους ΥΠΕΞ της G7 «για να συζητήσουν την κατάσταση στο Ιράν», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί