• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο «τρελός» Ιταλός «ξαναχτυπά» και «τινάζει» τις ΜΚΟ στον ΑΕΡΑ: Δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που ανακοίνωσε!!!

Ο «τρελός» Ιταλός «ξαναχτυπά» και «τινάζει» τις ΜΚΟ στον ΑΕΡΑ: Δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που ανακοίνωσε!!!

«Είναι τρελός ο Ιταλός» λένε οι ΜΚΟ και οι υποστηρικτές τους.

Ο Σαλβίνι, φέρνει τα πάνω κάτω με νομοσχέδιο που θα επιβάλλει σε σκάφη διάσωσης μεταναστών ποινές από 3.500 έως και 5.500 ευρώ, ανά αλλοδαπό που θα διασώζουν.

Ταυτόχρονα ως εξτρά δικλίδα ασφαλείας, όσοι δεν πληρώνουν τα προβλεπόμενα, θα χάνουν την άδεια για το σκάφος τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ματεό Σαλβίνι, πρότεινε το εν λόγω νομοσχέδιο με σκοπό να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η μετανάστευση.

Πανικός έχει προκληθεί σε ΜΚΟ και διασώστες που από όταν περάσει το νομοσχέδιο θα πρέπει πλέον να πληρώνουν 5.500€ ανά πρόσφυγα για να μην χάσουν την άδεια λειτουργίας τους.

Εκτός αυτού, το νομοσχέδιο δίνει επίσης μεγαλύτερες εξουσίες στην αστυνομία της Ιταλίας για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, ενώ θα περιλαμβάνει αυστηρότερες κυρώσεις για την αντίσταση σε συλλήψεις.

Αντιδράσεις προέκυψαν και από την πρόεδρο των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», Κλαούντια Λοντεσάνι, που καταδίκασε το εν λόγω νομοσχέδιο, συγκρίνοντάς το με το πρόστιμο ασθενοφόρων για τη μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο.

«Το νέο διάταγμα της ιταλικής κυβέρνησης απειλεί τις νομικές αρχές και το καθήκον της διάσωσης των ζωών στη θάλασσα» είπε.

Παρόμοια αντίδραση εκδήλωσε και ο Φ.Πέναρντ, διευθυντής επιχειρήσεων της SOS Mediterranee προσθέτοντας πως «Οι πλοίαρχοι που κάνουν διάσωση στη θάλασσα δεν έχουν καμία επιλογή — είναι μια υποχρέωση», ανέφερε, επικαλούμενος τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.

Ο Σαλβίνι, πρόσφατα εμπόδισε τη γερμανική ΜΚΟ Sea-Eye να εισέλθει στην Λαμπεντούσα τον Απρίλιο, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις. Το ίδιο συνέβη και με τη γερμανική Sea Watch που περίμενε δύο εβδομάδες για να μπει σε Ιταλικούς λιμένες με περίπου 50 μετανάστες κι αυτό μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ επτά κρατών της ΕΕ να λάβουν τους πρόσφυγες.

Επίσης πολλές φορές, ο ισχυρός άνδρας της Ιταλίας, έμεινε στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ σε όλο τον πλανήτη με τις ατάκες του προς μετανάστες και ΜΚΟ. Οι τρεις κορυφαίες εξ αυτών ήταν αναμφίβολα όταν του είπαν πως κάποιοι μετανάστες που περιμένουν να μπούν στο Ιταλικό λιμάνι ζητούν να του κάνουν μήνυση και απαιτούν αποζημίωση που δεν τους αφήνει να εισέλθουν και εκείνος απάντησε πως το πολύ πολύ να τους δώσει ένα σοκολατάκι! Άλλη φορά, κάποιος αριστερός τον είχε προσβάλλει σε δημόσια ομιλία του και ο Σαλβίνι είχε ειρωνικά πεί εύγε στον κύριο, ενώ συνέχισε λέγοντας πως κέρδισε μερικούς μετανάστες για το σπίτι του με αυτό που έκανε.
Τέλος, όταν ΜΚΟ ζήτησε άσυλο για μερικούς μετανάστες που είχαν προβεί σε…πειρατεία ο Σαλβίνι απάντησε πως την Ιταλία θα τη δούν μόνο με το κυάλι!

Οι νέες μεταρρυθμίσεις Σαλβίνι, προέκυψαν κυρίως από την κατάσταση εμφυλίου στη Λιβύη μεταξύ Χαφτάρ και της κυβερνήσεως Εθνικής Συμφωνίας, που δημιούργησαν κύματα προσφύγων που έσπευσαν να διαφύγουν κυρίως από την Τρίπολη.

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •