• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Τραμπ «ξαναχτύπησε» με διάγγελμά του: «Δώρο Θεού ότι κόλλησα την κινέζικη γρίπη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τραμπ «ξαναχτύπησε» με διάγγελμά του: «Δώρο Θεού ότι κόλλησα την κινέζικη γρίπη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο επικεφαλής της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ αναφέρθηκε μετά από καιρό στον κορωνοϊό ως «κινέζικη γρίπη».

Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκίνησε το τηλεοπτικό του μήνυμα λέγοντας «φαντάζομαι ότι με αναγνωρίζεται, είμαι ο αγαπημένος σας πρόεδρος», αναφερόμενος στο διάστημα που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.

Για τη νοσηλεία του έκανε ειδική μνεία σε ένα συγκεκριμένο φάρμακο που του έδωσαν οι γιατροί, το φάρμακαο της Regeneron, για το οποίο είπε ότι μέσα σε τρεις μέρες ένοιωσε πολύ καλύτερα «όπως νοιώθω τώρα».


Επαίνεσε γιατρούς και σώματα ασφαλείας και συνέχισε λέγοντας πως:

«Δεν καιγόμουν από πυρετό, αλλά μέσα σε σύντομο διάστημα μου έδωσαν το Regeneron και ένοιωσα καλά αμέσως. Ηταν απίστευτο. Εχουμε και ένα παρόμοιο φάρμακο από την Eli Lilly. Προσπαθούμε να τα κάνουμε διαθέσιμα για όλους, για επείγουσες ανάγκες».

Μάλιστα ο ίδιος συνέχισε υποσχόμενος πως «σύντομα όσοι ασθένησαν θα θεραπευτούν» καθώς σκοπεύει να προωθήσει την παραγωγή των δύο φαρμάκων.

«Έχουμε πλήρως έτοιμη τη διαδικασία επείγουσας έγκρισης» σημείωσε ο Τραμπ, ο οποίος… ισχυρίστηκε πως το γεγονός ότι κόλλησε κορωνοϊό ήταν ένα «δώρο Θεού».

«Θέλω να έχετε την ίδια θεραπεία που είχα κι εγώ και ένοιωσα καλά. Νομίζω ότι ήταν δώρο Θεού ότι μολύνθηκα από τον κορωνοϊό. Μολύνθηκα, άκουσα για το φάρμακο και είναι εκπληκτικό το πώς λειτούργησε».

Παράλληλα στο επίμαχο τηλεοπτικό μήνυμα υποσχέθηκε να δώσει δωρεάν το φάρμακο που του χορήγησαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα: