«Μόλις υπέγραψα εκτελεστικό διάταγμα που παρατείνει την προθεσμία για το κλείσιμο του TikTok κατά 90 ημέρες», με καταληκτική ημερομηνία την 17η Σεπτεμβρίου, έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social.
I've just signed the Executive Order extending the Deadline for the TikTok closing for 90 days (September 17, 2025). Thank you for your attention to this matter! pic.twitter.com/MbbCd2EWJS
— Trump Posts on 𝕏 (@trump_repost) June 19, 2025
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη αναστείλει άλλες δύο φορές την εφαρμογή του νόμου που επέβαλε την πώληση ή την απαγόρευση του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η αρχική προθεσμία παρήλθε τον Ιανουάριο.
Ο Τραμπ έχει δηλώσει πως επιθυμεί να συνεχιστεί η λειτουργία της πλατφόρμας TikTok, η οποία τον βοήθησε να προσελκύσει νεαρούς ψηφοφόρους στις προεδρικές εκλογές του 2024. Έχει εκφράσει επίσης αισιοδοξία ότι ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα ενέκρινε μια συμφωνία που θα επέτρεπε τη λειτουργία του TikTok στις ΗΠΑ.
Η πλατφόρμα TikTok αναφέρει σε δελτίο Τύπου: «Είμαστε ευγνώμονες για τον ηγετικό ρόλο και την υποστήριξη του προέδρου Τραμπ στη διασφάλιση ότι το TikTok θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμο για περισσότερους από 170 εκατομμύρια αμερικανούς χρήστες και 7,5 εκατομμύρια αμερικανικές επιχειρήσεις που βασίζονται στην πλατφόρμα, ενόσω συνεχίζεται η συνεργασία μας με τον αντιπρόεδρο (Τζέι Ντι) Βανς».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ-EPA-EPA