• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Τραμπ ετοιμάζει νέα πρόταση στον Πούτιν για την ανανέωση της συνθήκης για τον έλεγχο των όπλων

Ο Τραμπ ετοιμάζει νέα πρόταση στον Πούτιν για την ανανέωση της συνθήκης για τον έλεγχο των όπλων

Ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Οι ΗΠΑ θα προτείνουν στη Ρωσία την επέκταση της συνθήκης START για λιγότερα από πέντε χρόνια, όπως δήλωσε την Κυριακή στη ρωσική εφημερίδα «Kommersant» ο ειδικός επιτετραμμένος του Αμερικανού «Προέδρου για τον έλεγχο των όπλων, Μάρσαλ Μπίλινγκσλι.


«Προτείναμε μια μικρότερη περίοδο χρόνου από τη ρωσική πρόταση για τα πέντε χρόνια για την επέκταση της START. Δεν μπορούμε να βγάλουμε το πόδι μας από το γκάζι, όπως λένε, οπότε πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη συμφωνία. Γι’αυτό σκεφτόμαστε μια μικρότερη χρονική περίοδο» επισήμανε ο Αμερικανός διπλωματής.

Σημείωσε ότι η χρονική διάρκεια της επέκτασης της συνθήκης εξαρτάται από την ευελιξία της ρωσικής κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Πιστεύουμε ότι έχουμε ένα πολύ ξεκάθαρο σχέδιο που είναι επωφελές και για τις δύο χώρες» σχολίασε, επισημάινοντας ότι στο αμερικανικό σχέδιο αντανακλώνται οι συζητήσεις μεταξύ των Προέδρων Τραμπ και Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Αυγούστου ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ υποβάλλουν μη πραγματικούς όρους για τη διατήρηση της συνθήκης START, μεταξύ των οποίων, η προϋπόθεση συμμετοχής της Κίνας.

(sputniknews – φωτο:screenshot)