• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Τραμπ έδωσε νέο «ρεσιτάλ»: Η συμμαχία από την αρχαία Ρώμη και ο…Μοτσαρέλα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τραμπ έδωσε νέο «ρεσιτάλ»: Η συμμαχία από την αρχαία Ρώμη και ο…Μοτσαρέλα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν ξέρουμε αν τα είπε για πλάκα ή αν όντως τα εννοούσε, ωστόσο

τα social media «έφριξαν» με αυτά που είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του Σέρτζιο Ματαρέλα.

Αρχικά, δεκάδες ήταν οι αναφορές στο Twitter, που ισχυρίζονταν πως ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε τον Ιταλό πολιτικό «Μοτσαρέλα» (αντί Ματαρέλα). «Συγγνώμη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε τον Πρόεδρο της Ιταλίας “Πρόεδρο Μοτσαρέλα” αρκετές φορές;», γράφει κάποιος στο Twitter.

Κατόπιν ωστόσο ακολούθησε μια ακόμη πιο περίεργη δήλωση: Ο Τραμπ, μιλώντας για τις σχέσεις Ιταλίας και Αμερικής, ανέφερε πως οι δύο χώρες συνδέονται από την περίοδο της αρχαίας Ρώμης.

«ΗΠΑ και Ιταλία έχουν κοινή πολιτισμική και πολιτική κληρονομιά που πάει πίσω χιλιάδες χρόνια στην αρχαία Ρώμη», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας τον συνομιλητή του με το στόμα ανοιχτό να προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει ακούσει.

Εκείνο όμως που κέντρισε ακόμα περισσότερο τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν οι εκφράσεις που έπαιρνε το πρόσωπο μιας γυναίκας που καθόταν πίσω από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η μεταφράστρια Ιταλικών του Λευκού Οίκου προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς υποστήριζε ο Ντόναλντ Τραμπ και όλη της η απόγνωση ζωγραφιζόταν στο πρόσωπό της.

Ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας πως «Ιταλοί ευλόγησαν τον πολιτισμό μας με υπέροχα έργα τέχνης, με επιστήμες, φιλοσοφία, αρχιτεκτονική και μουσική», συνέχισε στο παραλήρημα για τους ιστορικούς δεσμούς Ιταλίας και ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ. «Τη Δευτέρα, αποτίουμε φόρο τιμής σε έναν Ιταλό εξερευνητή που οδήγησε το ταξίδι στην ανακάλυψη του Νέου Κόσμου. Έναν κύριο που είναι γνωστός ως Χριστόφορος Κολόμβος», είπε στη συνέχεια, εμπλέκοντας την αρχαιότητα με την εποχή των εξερευνήσεων και της ανακάλυψης της Νέας Γης. «Και για μένα (αυτή η μέρα) θα αποκαλείται πάντα “Ημέρα του Κολόμβου”. Σε κάποιους δεν αρέσει αυτό, εμένα μου αρέσει», είπε κλείνοντας ο Ντόναλντ Τραμπ για την ημέρα μνήμης για τον Χριστόφορο Κολόμβο.

(φώτο: Eurokinissi-πηγή: newsbeast.gr)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •