• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Τραμπ ανυπομονεί για την επόμενη συνάντησή του με τον Β.Πούτιν

Ο Τραμπ ανυπομονεί για την επόμενη συνάντησή του με τον Β.Πούτιν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ανυπομονεί να ξαναβρεθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο μιας «δεύτερης συνάντησης» μεταξύ τους, επιμένοντας στην άποψή του ότι η σύνοδος της Δευτέρας στο Ελσίνκι ήταν «πολύ επιτυχημένη».

 

«Η σύνοδος με τη Ρωσία ήταν μια μεγάλη επιτυχία, όχι (όμως) για τον πραγματικού εχθρό του λαού, τα ΜΜΕ των «Ψευδών Ειδήσεων», έγραψε στο Twitter o Ντόναλντ Τραμπ, που δέχθηκε δριμεία κριτική ακόμα κι από το ίδιο το στρατόπεδό του για τις δηλώσεις του σχετικά με τον Ρώσο ομόλογό του.

«Αναμένω με ανυπομονησία τη δεύτερη συνάντησή μας προκειμένου να μπορέσουμε να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε ορισμένα από τα πολλά πράγματα για τα οποία συζητήσαμε, μεταξύ αυτών το τέλος της τρομοκρατίας, την ασφάλεια για το Ισραήλ, την εξάπλωση των πυρηνικών, τις κυβερνοεπιθέσεις, το εμπόριο, την Ουκρανία, την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Κορέα και άλλα» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Λίγο πριν κατηγορούσε… προσωπικά τον Πούτιν για τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές

Ωστόσο, λίγο νωρίτερα, ανασκευάζοντας τα όσα έχει πει ως τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ είπε για πρώτη φορά ότι θεωρεί προσωπικά υπεύθυνο τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την καταγγελλόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς για τα σχόλιά του στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο πρόεδρο στο Ελσίνκι ο Τραμπ είπε σε συνέντευξη στο CBS ότι θεωρεί υπεύθυνο τον Πούτιν «επειδή είναι επικεφαλής της χώρας, όπως εγώ θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για τα πράγματα που συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα. Επομένως, σίγουρα ως αρχηγός μιας χώρας θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος, ναι. Τον ενημέρωσα ότι αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε, δεν θα το δεχτούμε».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις τεσσάρων αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών περί της ανάμειξης της Μόσχας στις εκλογές, απάντησε: «Ναι, και το έχω ξαναπεί. Το είπα πολλές φορές και θα έλεγα ότι είναι αλήθεια, ναι».

Απέφυγε, όμως, να πει ότι εφόσον είναι σωστό το συμπέρασμα των μυστικών υπηρεσιών, τότε ο Πούτιν θα πρέπει να λέει ψέμματα.

«Δεν θέλω να μπω σ’ αυτό το παιχνίδι, αν λέει ή όχι ψέμματα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχω εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες πληροφοριών μας (…) Όταν μου λένε κάτι, σημαίνει πολλά», είπε.