Ο τουρκικός στόλος σε εγρήγορση στη Μεσόγειο

Σε συναγερμό έχει τεθεί το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

 

Η αιτία είναι η άσκηση του ρωσικού πολεμικού στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και η συγκέντρωση αμερικανικών αντιτορπιλικών με πυραύλους Κρουζ Τόμαχοκ, καθώς επίκειται επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας στο τελευταίο προπύργιο των ανταρτών, στην πόλη Ιντλίπ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει ανακοινώσει πως πάνω από 25 πολεμικά του πλοία και 30 αεροπλάνα θα λάβουν μέρος σε άσκηση στη Μεσόγειο από την 1η μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου. Με βάση αυτή την κατάσταση, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα και σημειώνει στο ρεπορτάζ του το news.gr, η Άγκυρα -που μέχρι πρότινος είχε 10 πολεμικά πλοία στην περιοχή- έστειλε μερικά ακόμη, χωρίς να υπάρχει αναφορά για τον ακριβή αριθμό τους.

Η Τουρκία έχει πολλάκις εναντιωθεί σε μια επίθεση στην Ιντλίπ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν και δεν συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις στην Ιντλίπ, η αυξημένη παρουσία της Τουρκίας στη Μεσόγειο στοχεύει και στην αποτροπή εξελίξεων στα τουρκικά -όπως αναφέρει- ύδατα σε θέματα ασφάλειας και ενέργειας.

Χώρες όπως η Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Αίγυπτος, Ελλάδα και Ιταλία διατηρούν ναυτική παρουσία στη Μεσόγειο.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu