Ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτάει το…Ποτάμι και ταυτόχρονα απολαμβάνει την στήριξη των Ευρωπαίων!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ "γνωρίζει" πολύ μεγάλη πτώση σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Αν ισχύουν τα όσα βλέπουμε σε αυτές τις έρευνες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Την ίδια ώρα, η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ίσως να μην συνεχιστεί, αν και οι «κακιές γλώσσες» λένε ότι ο κ.Καμμένος δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση, άλλωστε το είπε ο ίδιος εχθές, αφού πρώτα είπε ότι θα την…ρίξει.

Με αυτά και με αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα θα ήθελε έναν πιο «σταθερό» σύμμαχο στο πλάι του και ίσως τον βρήκε στο πρόσωπο του κ.Θεοδωράκη. Όταν ο (πρώην) βουλευτής των ΑΝΕΛ κ.Λαζαρίδης εγκατέλειψε το καράβι, πολλοί θεώρησαν ότι η κυβέρνηση φτάνει στο τέλος της πορείας της αλλά αυτό δεν ισχύει.

Υπάρχουν πολλοί πιθανοί σύμμαχοι για την κυβέρνηση, η οποία αποδεικνύεται ότι είναι εφτάψυχη. Παράλληλα, η σημερινή Ελληνική κυβέρνηση χαίρει της εκτίμησης όλων των Διεθνών παραγόντων.

Δεν είναι τυχαίο το εξής γεγονός:

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο μάλιστα αποκάλεσε ηγέτη διεθνούς εμβέλειας. Επίσης, δεν θα πρέπει να περάσουμε στα γρήγορα το γεγονός της στήριξης που απολαμβάνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, από τον ξένο τύπο.

Οι «ευχαριστίες» των Ευρωπαίων

Φόρο τιμής στον ελληνικό λαό, για τις θυσίες που έκανε προκειμένου να επιστρέψει η οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα, απέδωσαν σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο και ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο κ. Σεντένο ανέφερε ότι το Eurogroup έδωσε χρόνο και χρήμα στην Ελλάδα και ότι οι χώρες της Ευρωζώνης δάνεισαν στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ όταν κανένας άλλος δεν ήταν διατεθειμένος να το κανει. Χαρακτήρισε πρωτόγνωρη αυτήν την αλληλεγγύη, σημειώνοντας ότι τώρα η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της, με σωστά θεμέλια και με ισορροπημένη και βιώσιμη ανάπτυξη. Ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα υιοθέτησε πάνω από 450 διορθωτικά μέτρα, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται υπομονή για να αποδώσουν όλα. Οι μεταρρυθμίσεις φέρνουν ήδη αποτέλεσμα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup, υποστηρίζοντας ότι επανήλθε η οικονομική ανάπτυξη, υπάρχει ένα ρωμαλέο δημοσιονομικό πλεόνασμα και το δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας βελτιώνεται. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει όλο και περισσότερες αντοχές και η Ελλάδα θα αποκτήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των επενδυτών, προέβλεψε και παρατήρησε ότι η Ελλάδα ωφελείται χωρίς να επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι άλλων κρατών.

Σύμφωνα με τον κ. Σεντένο, μέχρι το 2032 η Ελλάδα θα πληρώνει μικρότερους τόκους. Όπως ανέφερε, το Eurogroup αποφάσισε να επανέλθουν στην Ελλάδα τα κέρδη του ευρωσυστήματος. Πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων, ανεξάρτητα από τους οικονομικούς και τους πολιτικούς κύκλους, συμπλήρωσε. Τέλος, ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί ένα «μαξιλάρι ασφαλείας» για την Ελλάδα, η οποία θα είναι καλυμμένη για τουλάχιστον 22 μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος. Για τα επόμενα δύο χρόνια θα έχουμε τη λεγόμενη ενισχυμένη επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημείωσε για να προσθέσει ότι θα υπάρχουν εφεξής δυνατότητες επιλογής πολιτικών τακτικών και στρατηγικών.

Από την πλευρά του, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι μετά από οχτώ χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται πάλι στον δρόμο της κανονικότητας. Είναι μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη, γυρίζουμε σελίδα και αφήνουμε πίσω μας την οικονομική κρίση, επισήμανε, θυμίζοντας πως τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα επώδυνα για τον ελληνικό λαό και κυρίως τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια σύμμαχος του ελληνικού λαού και όχι της μίας ή της άλλης κυβέρνησης. Πρόσθεσε, δε, ότι αν είχε γίνει το Grexit θα είχαμε κατακερματισμό της Ευρωζώνης. Οι Έλληνες είναι αξιοθαύμαστοι για την προσήλωσή τους στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε, υποστηρίζοντας ότι στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καμία χώρα δεν έκανε τόσο μεγάλες μεταρρυθμίσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα όσο η Ελλάδα.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη φορολογική μεταρρύθμιση, στο κτηματολόγιο, στο συνταξιοδοτικό σύστημα που σήμερα είναι πολύ περισσότερο βιώσιμο, ενώ σε ό,τι αφορά το ζήτημα των κόκκινων δανείων παρατήρησε ότι η κατάσταση βελτιώνεται. Η μόνη αποτελεσματική στρατηγική για τη μείωση του χρέους είναι η ανάπτυξη, σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσει ο φαύλος κύκλος του χρέους. Η ευθύνη ανήκει τώρα στις ελληνικές κυβερνήσεις, κατέληξε ο Ευρωπαίος επίτροπος, για να συμπληρώσει ότι η ενισχυμένη εποπτεία των Βρυξελλών δεν είναι τέταρτο πρόγραμμα και σε αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κάποιοι Έλληνες πολιτικοί.

Συμπέρασμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή, έχει την στήριξη που χρειάζεται από τους Ευρωπαίους αλλά είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή αυτή η στήριξη θα σταματήσει να υπάρχει ίσως ξαφνικά, όταν αποφασιστεί ότι πρέπει να υπάρξει ανανέωση στην εξουσία. Είναι φανερό, ότι οι εκλογές θα προκηρυχτούν όταν θελήσει η Νέα Τάξη και όχι όταν θελήσει η Ελληνική κυβέρνηση (η όποια Ελληνική κυβέρνηση).

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu