• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο σκεπτικισμός για τον κορωνοϊό γιγαντώνεται με τον Τραμπ να ανατρέπει τις δημοσκοπήσεις υπέρ του!

Ο σκεπτικισμός για τον κορωνοϊό γιγαντώνεται με τον Τραμπ να ανατρέπει τις δημοσκοπήσεις υπέρ του!

Οι ανησυχίες των ψηφοφόρων για τον κοροναϊό έχουν υποχωρήσει και η δημοτικότητα του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ενισχύεται σε υψηλά δυο εβδομάδων αναφέρει νέα δημοσκόπηση CNBC / Change Research.

Ωστόσο, η βελτίωση δεν βοήθησε τον πρόεδρο να καλύψει τη δημοσκοπική διαφορά του από τον προεδρικό υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Στην Αριζόνα, τη Φλόριντα, το Μίσιγκαν, τη Βόρεια Καρολίνα, την Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν, το 66% των πιθανών ψηφοφόρων δήλωσαν ότι έχουν σοβαρές ανησυχίες για το Covid-19, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Το μερίδιο μειώθηκε από 69% σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες νωρίτερα. Το μερίδιο των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι έχουν «πολύ σοβαρές» ανησυχίες για τον κοροναϊό μειώθηκε στο 45% από 49%.

Ταυτόχρονα, το 48% των ψηφοφόρων στις πολιτείες δήλωσε ότι εγκρίνει τη δουλειά που κάνει ο Τραμπ, ενώ το 52% απορρίπτει. Πριν από δύο εβδομάδες, το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ενέκρινε τη δουλειά που κάνει ο Τραμπ, έναντι 54% αρνητικών απαντήσεων.

Σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος χειρίστηκε τον κορωνοϊό, οι θετικές απαντήσεις αυξήθηκαν στο 47%, το υψηλότερο από τα μέσα Μαΐου. Νωρίτερα αυτό το μήνα, μόνο το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ενέκρινε τον τρόπο με τον οποίο ο Τραμπ χειρίζεται το Covid-19.

Η δημοσκόπηση ρώτησε 4.904 άτομα στις έξι πολιτείες από την Παρασκευή έως την Κυριακή και έχει περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 1,4 εκατοστιαίες μονάδες.

Οι αλλαγές στην κοινή γνώμη έρχονται καθώς το ξέσπασμα του κοροναϊού των ΗΠΑ, το οποίο είναι από τα χειρότερα στον κόσμο, φαίνεται να μειώνεται. Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων Covid-19 στις ΗΠΑ και οι νοσηλείες μειώθηκαν σταθερά, μαζί με το ποσοστό των κρουσμάτων.

Οι ΗΠΑ ανέφεραν περισσότερα από 5,7 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 και τουλάχιστον 178.000 θανάτους από την ασθένεια, και οι δύο επιδόσεις είναι χειρότερες από κάθε άλλη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Η αδυναμία του Τραμπ να συγκρατήσει το ξέσπασμα φαίνεται να παρεμποδίζει την προσπάθειά του να κερδίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο αργότερα φέτος.

Παρά την αύξηση της βαθμολογίας έγκρισης του προέδρου σε έξι πολιτείες που θα βοηθήσουν να προσδιοριστεί ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, η δημοσκόπηση περιγράφει δύσκολες προοπτικές για τον Τραμπ. Οι ψηφοφόροι των κρίσιμων πολιτειών δήλωσαν, με ποσοστό 51% έναντι 49%, ότι πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί θα έκαναν καλύτερη δουλειά από τον Τραμπ και τους ρεπουμπλικανούς στον χειρισμό του κοροναϊού.

Αν και η έρευνα παραπέμπει σε ένα αγώνα που παίζεται, ο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ με ποσοστό 49% έναντι 46% στις κρίσιμες πολιτείες για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Μπάιντεν προηγείται καθαρά στις πέντε από τις έξι πολιτείες, ενώ η Βόρεια Καρολίνα δίνει ουσιαστικά ισοπαλία.

Αριζόνα: Μπάιντεν 49%, Τραμπ 47%
Φλόριντα: Μπάιντεν 49%, Τραμπ 46%
Μίσιγκαν: Μπάιντεν 50%, Τραμπ 44%
Βόρεια Καρολίνα: Μπάιντεν 48%, Τραμπ 47%
Πενσυλβάνια: Biden 49%, Trump 46%
Ουισκόνσιν: Μπάιντεν 49%, Τραμπ 44%

Παρόλο που δεν είναι σαφές πόση ώθηση έλαβε ο Μπάιντεν από το συνέδριο των Δημοκρατικών την περασμένη εβδομάδα, οι ψηφοφόροι του έδωσαν καλή βαθμολογία για την ομιλία της αποδοχής του χρίσματος. Περίπου 7 στους 10 ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση CNBC / Change δήλωσαν ότι είχαν θετική αντίδραση στα όσα είπε.

Ο Τραμπ θα έχει την ευκαιρία να αντισταθμίσει το μήνυμα του Μπάιντεν με δική του ομιλία την τελευταία νύχτα της Εθνικής Συνέλευσης των Ρεπουμπλικανών την Πέμπτη.

(newmoney – φωτο:pexels)