κατά το οποίο η Ουάσιγκτον απαίτησε σε πρόσφατες συνομιλίες με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Κούβας να «φύγει» –να εκδιωχθεί από την εξουσία– ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.
Σε μήνυμά του μέσω X τις πρώτες πρωινές ώρες (ώρα Ελλάδας), ο κ. Ρούμπιο χαρακτήρισε «ψευδές» το δημοσίευμα, όπως και «πολλά (άλλα) σε μέσα ενημέρωσης», διότι «βασίζονται», κατ’ αυτόν, σε «τσαρλατάνους και ψεύτες που παριστάνουν τους καλά πληροφορημένους».
Προχθές Δευτέρα, η εφημερίδα της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ πρόβαλαν την απαίτηση σε διαπραγματευτές της Κούβας να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ, προκειμένου να προωθηθούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη νήσο που δεν είναι θα αποδεχόταν, καθώς θεωρείται σκληροπυρηνικός. Πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον δεν επιδιώκει απαραιτήτως να ανατραπεί η υπόλοιπη κομμουνιστική κυβέρνηση.
Ο κ. Ρούμπιο δεν ξεκαθάρισε αν θεωρεί «ψευδές» όλο το ρεπορτάζ ή τμήματά του.
Κατά το δημοσίευμα, «οι Αμερικανοί επέδωσαν το μήνυμα στους κουβανούς διαπραγματευτές ότι ο πρόεδρος (Ντίας-Κανέλ) πρέπει να φύγει, αλλά αφήνουν στους Κουβανούς να αποφασίσουν τα επόμενα μέτρα», χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έκρινε εξάλλου επίσης ότι μέτρα που ανακοινώθηκαν την προηγουμένη από την Αβάνα, ότι δηλαδή η κουβανική διασπορά θα μπορεί να επενδύει στη νήσο και να κατέχει ιδιωτικές επιχειρήσεις, απέχουν πολύ από το να είναι «επαρκή».
Ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο, γιος μεταναστών από την Κούβα, είναι ορκισμένος εχθρός της κομμουνιστικής κυβέρνησης της νήσου, στην εξουσία μετά την επανάσταση του 1959 υπό τον Φιδέλ Κάστρο.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χωρίς ταξί οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης και σήμερα Τετάρτη
- Τι είπε ο Ιρανός ΥΠΕΞ σε σχέση με την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων
- ΕΕ: Στην Αυστραλία η Φον ντερ Λάιεν την επόμενη εβδομάδα με την ελπίδα ενίσχυσης των διμερών εμπορικών σχέσεων
- Κάνει θραύση στο ίντερνετ γιατί μιμείται…τα αλλόκοτα μοντέλα της πασαρέλας! vid
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε κατάστημα με είδη αλιείας στο δήμο Βόλβης
- Ελ Σαλβαδόρ: Αναθεωρήθηκε άρθρο του Συντάγματος για να μπορεί να επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη σε «δολοφόνους, βιαστές και τρομοκράτες»
- Το Ιράν λέει πως η παρουσία δυνάμεων των ΗΠΑ σε πόλεις οδήγησε σε πλήγματα σε αστικές περιοχές στον Κόλπο
- Γλυκοπατάτα σε σχήμα χεριού…έγινε viral στην Κίνα – ΒΙΝΤΕΟ
- Η στιγμή που οι Ισραηλινοί ισοπεδώνουν κτίριο 22 ορόφων στη Βηρυτό!
- Το υπουργείο Άμυνας του Κατάρ ανακοίνωσε πως αναχαιτίστηκε πύραυλος









