Ο Ρώσος μεγιστάνας Αμπράμοβιτς προσφεύγει κατά των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος του

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς θα προσφύγει σήμερα κατά των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που του επιβλήθηκαν μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία,

υποστηρίζοντας ότι οι περιορισμοί επιβλήθηκαν πολύ απλά διότι είναι γνωστός Ρώσος, δήλωσε σήμερα πηγή με γνώση του θέματος.

Τον Μάρτιο του 2022, η ΕΕ περιέγραψε τον Αμπράμοβιτς, σήμερα 56 ετών, ως έναν «ολιγάρχη που έχει στενούς δεσμούς με τον Βλαντίμιρ Πούτιν» συμπεριλαμβανομένης «προνομιακής πρόσβασης» στον επικεφαλής του Κρεμλίνου, δεσμοί που σύμφωνα με την ΕΕ τον βοήθησαν να διατηρήσει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο Αμπράβομιτς προσέφυγε κατά των κυρώσεων της ΕΕ στις 25 Μαΐου του 2022 και την Πέμπτη θα υπάρξει ακρόαση για την προσφυγή του ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος στο Reuters.

Οι δικηγόροι του θα υποστηρίξουν ότι οι κυρώσεις της ΕΕ είναι αβάσιμες και επιβλήθηκαν απλά και μόνο διότι είναι γνωστός Ρώσος επιχειρηματίας, δήλωσε η πηγή.

Ο Αμπράμοβιτς, που έχει επίσης ισραηλινή υπηκοότητα, ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες που απέκτησαν τεράστιες περιουσίες μετά τη διάλυση το 1991 της Σοβιετικής Ένωσης. Σύμφωνα με το Forbes η καθαρή αξία της περιουσίας του ανέρχεται σε 9,2 δισεκ. δολάρια.

(απεμπε-απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί