Ο Ρ.Τ.Ερντογάν αγνοεί τον Ντ.Τραμπ και δεν απελευθερώνει τον Αμερικανό πάστορα

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την παραμονή στην φυλακή του Αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον έως τον Οκτώβριο. Η Τουρκία συνεχίζει να φυλακίζει αθώους χωρίς να τους απαγγέλλει κατηγορίες

 

Λίγα 24ωρα μετά την κουβεντούλα με τον Τραμπ στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες αλλά και την 15λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Τούρκος πρόεδρος που ελέγχει τα πάντα στην χώρα του έδειξε ότι καταλαβαίνει μόνο από παζάρια.

Τόσο στην υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι κρατούνται εδώ και 140 μέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, όσο και με την υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον που κρατείται από τον Οκτώβριο του 2016 σε τουρκικές φυλακές ο Ερντογάν δεν αστειεύεται. Θέλει ανταλλάγματα.

Στην περίπτωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών θέλει ως αντάλλαγμα τους 8 Τούρκους που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα και είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για το πραξικόπημα και στην περίπτωση του Μπράνσον θέλει τον μεγαλύτερο εχθρό του που είναι εξόριστος στις ΗΠΑ, τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σήμερα, τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε την συνέχιση της κράτησης του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον που κατηγορείται για τρομοκρατική δράση και κατασκοπεία…

Ο Αντριου Μπράνσον, πάστορας από την Βόρεια Καρολίνα που έχει ζήσει στην Τουρκία επί δύο δεκαετίες κατηγορείται ότι υποστήριξε την οργάνωση που η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους Κούρδους του PKK.

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου στην δίκη του πάστορα είναι προγραμματισμένη για τις 12 Οκτωβρίου.

Ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Τουρκία δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί κατά την κατάσταση του πάστορα και άλλων Αμερικανών κρατουμένων και ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι ο πάστορας είναι ένοχος.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu