Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου,
αποφάσισε να ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Νταβός (Ελβετία) στα τέλη Ιανουαρίου όπου επρόκειτο να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπός του στρατηγός ε.α. Οτάβιου Σαντάνα ντο Χέγκου Μπάχους.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της βραζιλιάνικης προεδρίας, η απόφαση αυτή ελήφθη από τον πρόεδρο και συμβούλους του αφού «ανέλυσαν διάφορες διαστάσεις, οικονομικές διαστάσεις, διαστάσεις που αφορούν την ασφάλεια, πολιτικές διαστάσεις».
Δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για την «ανάλυση» αυτή. Αρνήθηκε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η στάση του Μπολσονάρου — τάχθηκε ανοικτά υπέρ της επιχείρησης των ΗΠΑ για την εξόντωση του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη — είχαν κάποια σχέση με την απόφαση. Η ακύρωση «δεν είχε καμιά σχέση με τα πρόσφατα γεγονότα στα οποία ενεπλάκησαν το Ιράν, το Ιράκ και οι ΗΠΑ», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος.
photo:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κηφισός: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα έπειτα από σύγκρουση δύο φορτηγών – Νεκρός ο ένας οδηγός
- Κραν Μοντάνα: Παράσταση πολιτικής αγωγής κατέθεσαν οι οικογένειες των θυμάτων στην ελβετική εισαγγελία
- Βουλή: Στην Ολομέλεια η απόφαση αναφορικά με τη σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής για τον πρωτογενή τομέα
- Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Συνεχίζουμε να επιθυμούμε το διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτών»
- Ο Ίθαν Χοκ προαναγγέλλει ένα κινηματογραφικό αριστούργημα δια χειρός Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ
- Αχαΐα – Ηλεία: Οι αγρότες απέκλεισαν τη μεγάλη περιμετρική οδό στον κόμβο της Εγλυκάδας
- Επικό βίντεο: Πρόβατα μπούκαραν…σε μίνι μάρκετ στη Γερμανία!
- Οι Ρώσοι προχωρούν στο μέτωπο και έθεσαν υπό έλεγχο ακόμα μία περιοχή
- Φρίκη στο Ηράκλειο: Γονείς κατηγορούνται για γενετήσιες πράξεις και άσκηση βίας σε βάρος των δυο παιδιών τους
- Σε συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου της Σκύδρας προχωρούν από τις 16.30 παραγωγοί της περιοχής









