• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Πούτιν ξεσκεπάζει την δυτική υποκρισία: «Όταν κατέβαζαν από το αεροπλάνο τον Μοράλες σιωπή, δεν μιλούσε κανείς»

Ο Πούτιν ξεσκεπάζει την δυτική υποκρισία: «Όταν κατέβαζαν από το αεροπλάνο τον Μοράλες σιωπή, δεν μιλούσε κανείς»

Σε μία υπόθεση που δυστυχώς η χώρα μας διάλεξε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Την υποκρισία των χωρών της Δύσης αναφορικά με την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε ο Ρομάν Προτάσεβιτς στο Μινσκ, ανέδειξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.


Σύμφωνα με το sputnik, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε πως και άλλες χώρες έχουν προβεί σε ανάλογες ενέργειες με της Λευκορωσίας, αναφορικά με την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ του αεροπλάνου που ήταν επιβάτης ο Ρόμαν Προτάσεβιτς, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, η διεθνής ανησυχία παραβλέπει εντέχνως το γεγονός ότι και άλλες χώρες έχουν δράσει παρομοίως στο παρελθόν.

Στο πλαίσιο συνάντησης που είχε στο Σότσι την Παρασκευή με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο κ. Πούτιν υπογράμμισε πως η κατακραυγή αποτελεί μια «απότομη και ξαφνική έκρηξη συναισθημάτων».Μάλιστα, επεσήμανε με έμφαση πως το αεροπλάνο του Προέδρου της Βολιβίας, Έβο Μοράλες πριν από μερικά χρόνια προσγειώθηκε με αμερικανική εντολή.

«Ο Βολιβιανός πρόεδρος απομακρύνθηκε από το αεροπλάνο, και δεν είπαν τίποτα, σιωπή» τόνισε με έμφαση ο Βλ. Πούτιν.

Θυμίζουμε πως το 2013, το αεροπλάνο του Προέδρου της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, ύστερα από αίτημα των ΗΠΑ, προσγειώθηκε αναγκαστικά στην Αυστρία, καθώς η Ουάσινγκτον πίστευε πως μέσα στο συγκεκριμένο αεροσκάφος βρισκόταν και ο πρώην πράκτορας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος όμως δεν ήταν ποτέ ανάμεσα στους επιβάτες.