«Ο Πούτιν θα πετύχει»: Πρωτοφανής παραδοχή από τις ΗΠΑ

Ήδη το κάνει καθώς έχει καταστρέψει σχεδόν το σύνολο των όπλων που έχουν στείλει στην Ουκρανία όλα τα κράτη της Δύσης.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν παραδέχθηκε χθες ότι η Ρωσία θα πετύχει στην Ουκρανία αν δεν συνεχισθεί η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς το Κίεβο.

«Μπορώ να εγγυηθώ ότι χωρίς την δική μας υποστήριξη ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ ) Πούτιν θα πετύχει», δήλωσε ο Όστιν κατά την διάρκεια ακρόασης στην Γερουσία μετά το αίτημα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για χορήγηση 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα διατεθούν για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την ασφάλεια των συνόρων των ΗΠΑ.

«Αν τραβήξουμε το χαλί κάτω από τα πόδια τους τώρα, ο Πούτιν θα γίνει πιο ισχυρός και θα πετύχει να κάνει αυτό που θέλει να κάνει», πρόσθεσε ο Όστιν καθήμενος δίπλα στον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για να προσπαθήσει να μειώσει τη δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία.

«Ο Πούτιν προσπαθεί πραγματικά να επωφεληθεί από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ με την ελπίδα ότι θα μας αποσπάσει την προσοχή (…) και θα κάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσύρουν τους πόρους τους» από την Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών σε επιτροπή της Γερουσίας.

Τη στιγμή που όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν στερέψει από όπλα, μόνο οι ΗΠΑ είναι εκείνες που συνεχίζουν να στέλνουν, έστω και με μειούμενο ρυθμό, τόνους στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία.

(απεμπε-EPA-Sputnik pool photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί