• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Πούτιν τάχθηκε κατά της επιβολής κυρώσεων, στην Γεωργία

Ο Πούτιν τάχθηκε κατά της επιβολής κυρώσεων, στην Γεωργία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν,

με αφορμή την ένταση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες, την οποία προκάλεσαν οι προσβλητικές δηλώσεις παρουσιαστή τηλεοπτικού δικτύου της Γεωργίας Rustavi-2 προς το πρόσωπο του και τον ρωσικό λαό, δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Γεωργίας επειδή σέβεται τον γεωργιανό λαό. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι οι αντιρωσικές διαθέσεις στην χώρα καλλιεργούνται από ανθρώπους οι οποίοι δεν γνωρίζουν την ιστορία και σε τελική ανάλυση βλάπτουν την Γεωργία.

Εκτός των άλλων ο Ρώσος πρόεδρος θεωρεί ότι «δεν αξίζει » να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του γεωργιανού δημοσιογράφου Γκεόργκια Γκαμπούνιν, ο οποίος τον προσέβαλε. Αυτή την άποψη εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος σχολιάζοντας την πρωτοβουλία Ρώσων βουλευτών να υποβάλουν μήνυση κατά του γεωργιανού δημοσιογράφου. «Δεν αξίζει τον κόπο να ασκήσεις ποινική δίωξη εναντίον τέτοιων ατόμων» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος προσθέτοντας «Ας συνεχίσει την εκπομπή του».

Αναφερόμενος στους ανθρώπους που καταδικάζουν στην Γεωργία τέτοιου είδους συμπεριφορές ο Ρώσος πρόεδρος είπε « χάρη σ’ αυτούς του ανθρώπους, για χάρη της αποκατάστασης πλήρων σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας, δεν θα αποφάσιζα τίποτα που θα περιέπλεκε τις σχέσεις μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες η διεύθυνση του σταθμού αποφάσισε να απομακρύνει τον γεωργιανό δημοσιογράφο Γκεόργκια Γκαμπούνιν για δύο μήνες από την εκπομπή του.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιτσισλάβ Βολόντιν είχε ταχθεί υπέρ της επιβολής ειδικών οικονομικών κυρώσεων κατά της Γεωργίας , λέγοντας ότι η κυβέρνηση της Γεωργίας πρέπει να εξηγήσει στους εξτρεμιστές ότι οι προκλήσεις κατά της Ρωσίας είναι ανεπίτρεπτες.

photo:eurokinissi