Ο Πούτιν αποκάλυψε τον λόγο που δεν ισοπέδωσε τις ουκρανικές πόλεις, vid

Τουλάχιστον έναν από τους κύριους λόγους...

«Είμαστε ο ίδιος λαός»!

Με αυτή τη φράση ο Ρώσος πρόεδρος, στην ετήσια συνέντευξη τύπου του απάντησε σε κάτι που πολλοί είχαν απορία κατά τον πόλεμο που πλέον μετράει 22 μήνες:

Γιατί δεν ισοπεδώνει τις ουκρανικές πόλεις και ιδίως τα κέντρα λήψης αποφάσεων;

O «Τσαρ Βλαντ» δήλωσε τα εξής:

«Καταλαβαίνετε ποιό είναι το πρόβλημα; Το πρόβλημα -πάντα το έλεγα όπως και τώρα παρά την τραγωδία των συνεχιζόμενων γεγονότων- εξακολουθεί να βρίσκεται στον πυρήνα. Ρώσοι και Ουκρανοί είναι ένας λαός! Και ό,τι συμβαίνει τώρα είναι μία τεράστια τραγωδία παρόμοια με τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ αδελφών. Όταν τα αδέλφια βρίσκονται σε αντιμαχόμενες πλευρές, αλλά σε μεγάλο βαθμό δεν είναι δικό τους λάθος».

Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξής του ο Βλαντιμίρ Πούτιν, παρά το ότι άφησε να εννοηθεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να κινηθούν προς την κατάληψη της Οδησσού, εντούτοις αναφέρθηκε στην ειρήνη και για το πώς αυτή θα μπορέσει να επιτευχθεί.

Είναι ηλίου φαεινότερον πως, εφόσον ήθελε, ο Πούτιν θα μπορούσε μέσα σε λίγες ημέρες, αφού πρώτα είχε ισοπεδώσει τον στρατό (πράγμα που έγινε), να μετατρέψει σε παραγκουπόλεις τα μεγάλα αστικά κέντρα του «εχθρού».

Ωστόσο δεν το έκανε και πλέον -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα το κάνει στα πλαίσια της λεγόμενης “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” που διεξάγει:

Freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί