Ο Πούτιν αφεντικό της ενεργειακής ασφάλειας των ΗΠΑ!! Δείτε τον λόγο

Γελάει ο πλανήτης με την «υπερδύναμη» των ΗΠΑ...

Η εξάρτηση των Ηνωμένων Πολιτειών από ρωσικά πυρηνικά καύσιμα προκαλεί σοβαρή ανησυχία, καθώς αποτελεί κρίσιμη απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας και εμποδίζει την επίτευξη των κλιματικών στόχων, παραδέχθηκε ανοικτά η Υφυπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κάθριν Χαφ.


«Είναι πραγματικά κρίσιμο να απαλλαγούμε από την εξάρτησή μας, ειδικά από τη Ρωσία. Χωρίς δράση, η Ρωσία θα συνεχίσει να ελέγχει αυτήν την αγορά… Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό για την εθνική ασφάλεια, για το κλίμα, για την ενεργειακή μας ανεξαρτησία», δήλωσε η Χαφ σε συνέντευξή της στους Financial Times.


Η επικεφαλής του Γραφείου Πυρηνικής Ενέργειας χαρακτήρισε επίσης το γεγονός ότι περίπου το 20% του καυσίμου που χρησιμοποιείται από τους αντιδραστήρες των ΗΠΑ παραλαμβάνεται στο πλαίσιο συμβάσεων με Ρώσους προμηθευτές ως «σοβαρά ανησυχητικό».


Η ίδια αναγνώρισε ότι η Ρωσία ελέγχει σχεδόν το 50% της παγκόσμιας ικανότητας πυρηνικού εμπλουτισμού, ενώ κατηγόρησε τη χώρα ότι εργάζεται επιτυχώς για χρόνια για να υπονομεύσει τις αλυσίδες πυρηνικού εφοδιασμού των ΗΠΑ ρίχνοντας φθηνό εμπλουτισμένο ουράνιο στην παγκόσμια αγορά.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις κατά των βιομηχανιών πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ωστόσο, η Ουάσιγκτον απέφυγε να εμποδίσει τον ρωσικό πυρηνικό κολοσσό Rosatom να πωλεί πυρηνικά καύσιμα και υπηρεσίες εμπλουτισμού σε αμερικανικούς και δυτικούς φορείς εκμετάλλευσης σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, καθώς υπάρχουν λίγες εναλλακτικές πηγές προμήθειας.

Καταλαβαίνει κανείς πως οποιαδήποτε ώρα ο Πούτιν γυρίζει την Ευρώπη στη λίθινη εποχή και προκαλεί στις ΗΠΑ ανυπολόγιστη ζημιά!!!

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί