Ο Πομπέο δεν σκοπεύει να διεκδικήσει έδρα στη Γερουσία το 2020

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ενημέρωσε χθες Δευτέρα τον πρόεδρο της Γερουσίας, τον Ρεπουμπλικάνο Μιτς Μακόνελ, ότι δεν σχεδιάζει να διεκδικήσει έδρα στη Γερουσία θέτοντας υποψηφιότητα στην Πολιτεία Κάνσας το 2020, έγραψε η εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη τέσσερις πηγές ενήμερες για όσα διαμείφθηκαν σε συνάντησή τους. Η σεναριολογία οργίαζε επί μήνες […]

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ενημέρωσε χθες Δευτέρα τον πρόεδρο της Γερουσίας, τον Ρεπουμπλικάνο Μιτς Μακόνελ,

ότι δεν σχεδιάζει να διεκδικήσει έδρα στη Γερουσία θέτοντας υποψηφιότητα στην Πολιτεία Κάνσας το 2020, έγραψε η εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη τέσσερις πηγές ενήμερες για όσα διαμείφθηκαν σε συνάντησή τους.

Η σεναριολογία οργίαζε επί μήνες για το εάν και κατά πόσον ο Πομπέο, άλλοτε βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων εκλεγμένος στο Κάνσας, πρώην επικεφαλής της CIA, θα θέσει υποψηφιότητα για μια έδρα στη Γερουσία στη γενέτειρά του.

Ο Πομπέο έχει ακόμα στη διάθεσή του πολύ χρόνο σε περίπτωση που θελήσει να θέσει υποψηφιότητα, ωστόσο μετά την αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα τον θάνατο του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί μοιάζει πλέον αποφασισμένος να παραμείνει στο τιμόνι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η απόφαση πιθανόν στερεί από το GOP έναν πολύ ισχυρό υποψήφιο στο Κάνσας, όπου κινδυνεύουν να χάσουν έδρα, εκτιμούν οι Τάιμς.

photo:pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί